Începe sezonul olimpiadelor școlare!


Sfârșitul acestei luni deschide în Neamț sezonul olimpidelor școlare, informează oficialii Inspectoratului Școlar Județean. Astfel, calendarul este deschis, pe 20 ianuarie, de etapa locală a olimpiadei la disciplinele socio-umane.  Pentru elevii din municipii și orașe, centrele de concurs vor fi la Școala Gimnazială „Nicu Albu” din Piatra Neamț, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman, Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz și Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov. Pentru învățământul liceal, centrele de concurs vor fi constituite la nivelul fiecărei unități de învățământ în parte.
Rezultatele inițiale vor fi afișate în ziua concursului, până la ora 19.00, la sediul unităților școlare organizatoare. Eventualele contestații vor putea fi depuse pe 23 ianuarie, în intervalul orar 08.00-12.00, urmând ca până cel târziu la ora 19.00 să fie afișate rezultatele finale.
Subiectele vor fi pregătite la nivelul fiecărei unități școlare, cei responsabili de conceperea lor urmând să fie profesorii de specialitate. Faza județeană a concursului pentru disciplinele socio-umane este programată să aibă loc pe 11 martie, cu începere de la ora 10.00, mai anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Etapa națională se va desfășura la Hunedoara, între 24 și 28 aprilie.

 

Alex SÎRBU