Începe curățenia de primăvară în oraș!


Municipiul Piatra Neamț intră în curățenia de primăvară. Aceasta este decizia pe care a luat-o astăzi primarul Dragoș Chitic, care a convocat o ședință în cadrul căreia a trasat atât sarcinile fiecărui departament al Primăriei, cât și direcțiile de activitate ale societăților aflate în subordinea Consiliului local – Publiserv, Urban și Salubritas.
Astfel, s-a discutat atât despre lucrările de decopertare și  plombare a zonelor carosabile, cât și de refacerea marcajelor rutiere, curățenia stradală și a spațiilor verzi, realizarea de amenajări peisagistice specifice, curățarea cursurilor de apă și ecologizarea malurilor acestora.
Odată cu încălzirea vremii, vom mobiliza toate resursele disponibile pentru realizarea unei ample acțiuni de reparare a străzilor afectate de sezonul rece, curățenie a orașului și înfrumusețare prin amenajări peisagistice de primăvară. Vom implica în această acțiune toate societățile consiliului local și compartimentele din primărie. Invităm populația și ONG-urile de profil să ni se alăture în această acțiune pentru a ne păstra statutul recunoscut de oraș verde și curat. În prima jumătate a lunii aprilie, având în vedere și perioada în care vor fi anul acesta Sărbătorile Pascale, vom derula Campania de ecologizare Piatra Curată astfel încât orașul să fie pregătit de sărbătoare a spus primarul municipiului Piatra Neamț.


Alex SÎRBU

 

One thought on “Începe curățenia de primăvară în oraș!

  1. Ce ne facem cu cei care:
    arunca gunoaie unde-i taie capul? (vedeti albia Cuejdiului mai sus de Kaufland)
    scotocesc prin pubele si lasa gunoiul imprastiat peste tot? (peste tot in oras, dar mai ales la periferii)
    arunca pe strada ambalaje, chistoace de tigari…?
    Altfel, actiunile de acest fel pot avea drept slogan „hai sa caram apa cu ciurul”.

Lasă un răspuns