Încep reparațiile pe străzile din Piatra Neamț


În mai puțin de două săptămâni vor fi demarate lucrările de reabilitare a străzilor din municipiu. Anunțul a fost făcut în conferința de presă susținută astăzi de primarul Dragoș Chitic, după discuțiile pe care le-a avut la începutul săptămânii cu reprezentanții societății care se ocupă de aceste lucrări.
Conducerea Publiserv m-a informat că pornirea stației de asfalt se poate face în jurul datei de 27 martie. Această dată nu este dependentă de anumite intervenții sau aspecte tehnice, ci luând în calcul prognoza meteo, așa cum prevede legislația în vigoare”, a spus Chitic.
Edilul a precizat că s-au stabilit deja străzile pe care se va interveni în prima etapă și că a solicitat organizarea de echipe care să acționeze simultan. „Vor fi echipe care vor organiza reparații capitale, adică frezări și turnare de covor asfaltic, precum și echipe care se vor ocupa de plombări ale străzilor, acolo unde este cazul”, a mai spus Chitic. În această situație, primarul crede că până de Paște, dacă vremea nu se va împotrivi, străzile din oraș se vor prezenta în condiții mult mai bune.
Suntem gata să începem lucrările, utilajele sunt pregătite, iar de îndată ce timpul ne-o va permite ne vom apuca de lucru. Știu că mulți pietreni se plâng de felul în care arată acum drumurile din oraș. Întotdeauna apar probleme după trecerea sezonului rece, dar îi asigur că lucrurile se vor schimba în cel mai scurt timp și că se vor putea bucura din nou de condiții civilizate, normale”, a precizat Adrian Niță, directorul societății Publiserv.
Până la finele lui 2017, peste 15 kilometri de străzi ar urma să fie supuse reparațiilor capitale – frezare și turnare de covor asfaltic nou – alți șase kilometri de străzi fiind programate pentru pietruiri.
O altă parte din străzile din municipiu ar urma să beneficieze de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. „Eu sper ca și cetățenii din Piatra Neamț să beneficieze de fonduri, pentru că este mare nevoie de sprijin din partea Guvernului pentru a realiza o infrastructură rutieră de cât mai bună calitate”, a mai punctat Dragoș Chitic.
După finalizarea lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic, se va trece la împrospătarea marcajului stradal. Ulterior, vor puse în aplicare și celelalte decizii luate în cadrul comisiilor din Primărie, care vizează amenajarea unor noi sensuri giratorii și montarea mai multor semafoare cu buton.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.