Încep lucrările la canalizarea din zona Oglinzi

harpa-daniel

* De asemenea, şi Spitalul din Târgu Neamţ intră în reparaţii /

Astăzi, 23 iunie a.c. a fost predat amplasamentul pentru „Realizare canalizare menajeră în zona Băile Oglinzi”. Lucrările vor începe pe data de 1.07.2017.  Este vorba despre aproximativ 2150 ml de canalizare pe strada Băile Oglinzi, de la intersecția cu străzile Panduri și Veterani, până la stațiune. Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice,  prin Programul Național de Dezvoltare Locală, conform OUG 28/2013.

Stațiunea Băile Oglinzi dispune de un potențial balneoclimateric imens. Apele terapeutice tratează: afecțiuni reumatismale, dermatologice, ale aparatului respirator, sechele post-traumatice și multe altele. Repoziționarea acesteia pe piața turismului de sănătate reprezintă o prioritate. Există un parteneriat între Consiliul Local Tîrgu Neamț, Consiliul Județean Neamț, Stațiunea Oglinzi și societatea de investiții SIF Transilvania privind strategia de dezvoltare a Statiunii Oglinzi. Conform acestui protocol, nouă ne revine responsabilitatea realizării unei stații de epurare și rețeaua de canalizare aferentă iar Consiliul Județean a reabilitat infrastructura rutieră. La finalizarea lucrărilor pentru canalizare, SIF Transilvania are în plan realizarea unui hotel de patru stele, o bază de tratament, un centru SPA și welleness, precum si diverse spatii dedicate agrementului, reprezentând o investiție de circa 20 de milioane de euro, a declarat primarul Vasilică Harpa.

Tot astăzi încep și lucrările pentru reabilitarea acoperișului pavilionului central de la Spitalul Orășenesc „Sf.Dimitrie” din Tîrgu Neamț. Vor fi reparate șarpanta și astereala și vor fi schimbate tabla, burlanele și jgheaburile.

„Pe acoperișul pavilionului central avem tabla din 1960, s-au mai făcut lucrări de întreținere, dar trebuie schimbată. Spitalul Orășenesc reprezintă una din prioritățile mele, până acum am realizat lucrări de reabilitare şi modernizare la secţiile reumatologie, cardiologie, pediatrie, la farmacia spitalului, Unitatea de Primiri Urgente, Sanepid, la cabinetul de expertiză medicală și întenționez ca anul acesta să  modernizez și secțiile de chirurgie și interne a declarat primarul Vasilică Harpa.

vestea.net

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns