Incendiu la o chilie a Mănăstirii Bistrița


Un coș de fum necurățat a luat foc în zorii zilei de ieri, la o chilie a Mănăstirii Bistrița, anunță un comunicat de presă al ISU Neamț. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, la ora 6.50. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 13 subofiţeri cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, care au lichidat imediat incendiul. Din fericire, flăcările n-au provocat alte stricăciuni decât arderea funinginii din interiorul coșului de fum. Alte două incendii au avut loc tot ieri, unul în Piatra Neamț și cel de-al doilea în Roman.
La ora 08:45, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la un utilaj tip WOLĂ în municipiul Piatra Neamț. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, care au lichidat incendiul. În urma incendiului au ars componente ale compartimentului motor. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic în prezența scurgerilor de lichide combustibile”, precizează responsabilul de relații publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.
Ultimul incendiu, semnalat cu puțin înainte de ora 17.00, a izbucnit la subsolul unui bloc din municipiul Roman. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 9 subofiţeri cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au lichidat incendiul. Flăcările au distrus deșeuri din materiale plastice și hârtie. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de focul deschis în spații închise.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns