Incendiu la fostul CAP din Gherăești. Un tânăr a ajuns la spital


Un tânăr de 25 de ani a ajuns ieri la spital cu arsuri, în urma unui incendiu ce a avut loc la Gherăești, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Evenimentul s-a produs la fostul CAP din localitate, unde acum era un depozit de furaje.
Flăcările au fost declanșate de o imoprovizație la instalația electrică, așa cum avea să releve ancheta deschisă la fața locului. La intervenție au ajuns 12 pompieri militari și cinci voluntari de la SVSU Gherăești, cu trei autospeciale și un camion de intervenție, dar și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Roman.
În urma incendiului au ars aproape 80 de metri pătrați de fânărie construită pe structură metalică, compartimentul cu lemn și învelitoare din azbociment, 100 de metri pătrați de saivan pentru oi, construit tot din lemn și aproape două tone de fân.
Fiul proprietarului a suferit arsuri de gradele I și II pe mâini și după ce i s-a acordat asistența de urgență la fața locului a fost dus la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal din Roman.

Alex SÎRBU