Incendiu devastator la Roman! 9 locuințe sociale afectate

Un incendiu produs ieri după amiază pe strada Fabricii din Roman, la complexul de locuințe sociale a declanșat o desfășurare masivă de forțe, informează ISU Neamț.
La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 21 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță și un autoturism, care au acționat pentru stingerea incendiului.
Focul a distrus aproape 400 metri pătrați din acoperiș, cu învelitoare tablă, șindrilă, plăci azbociment și deșeuri textile pentru izolare. S-au degradat plafoanele construite din rigips și materiale termoizolante textile, parchet și dușumele din 9 locuințe sociale.
Ancheta declanșată la fața locului a scos la iveală faptul că focul a izbucnit din cauza unui coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
La locul incendiului s-a deplasat și primarul Romanului, care a declarat, pentru Romanul Financiar, că echipele din primărie vor interveni pentru ca oamenii să nu fie afectați.
Vom interveni de urgență să refacem acoperișul pentru ca, în caz că vin ploile iar, să nu fie afectați oamenii. În același timp, echipele primăriei vor reface și interioarele pentru că, vă dați seama că a curs apă cu funingine și trebuie renovați pereții. Să mulțumim lui Dumnezeu că nu a fost mai grav. Mulțumesc salvatorilor că au intervenit cu profesionalism, ca de fiecare dată, și au redus efectele incendiului”, a precizat Laurențiu Leoreanu, edilul de Roman.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns