Incendiu de la o grindă veche

Cu un sfert de oră înainte de miezul nopții trecute, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Bârgăuani.
La locul intervenției s-au deplasat 9 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mărită, un autocamion de intervenție și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Când echipajele au ajuns la fața locului, au constatat că incendiul se manifesta la un perete al locuinței. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite”, precizează slt. Maricel Bucur, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Focul a a distrus 5 metri pătrați din peretele locuinței construit din șipcă lemn și lut și 2 metri liniari de grindă din lemn.
Ancheta demarată a scos la iveală faptul că incendiul a izbucnit din cauza grindei de lemn amplasată în spatele sobei din încăpere. „Odată cu trecerea timpului, grinda s-a deteriorat, iar în momentul în care soba a fost supraîncărcată cu lemne, aceasta s-a aprins”, a încheiat reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns