Incendii de miriște la foc continuu

Pompierii nemțeni n-au avut liniște nici ieri, când au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii de miriște, produse la interval de doar câteva ore, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț.
Asffel, la ora 11:34, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în comuna Sagna, sat Sagna. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ  300 mp miriște. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise.
La aproape două ore distanță, un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în comuna Doljești, sat Rotunda. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Incendiul a fost lichidat după ce focul a distrus un hectar de miriște. Cauza probabilă a incendiului –  foc deschis în spații deschise.
La ora 13:24, pompierii erau chemați, din nou, pentru stingerea unui incendiu produs în orașul Roznov, anexa Chintinici. „La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și 2 voluntari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul S.V.S.U. Roznov. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 3,8 hectare  miriște. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise”, precizează biroul de presă al ISU Neamț.
Cu puțin înainte de ora 15.00, un alt incendiu s-a produs în anexa Văleni a municipiului Piatra Neamț. Flăcările au mistuit aproape 2,5 hectare de miriște, cauza probabilă fiind focul deschis în spații deschise.
Fumatul în locuri nepermise a fost cauza care a dus la producerea unui alt incendiu, în comuna Mircești, din județul Iași. Cei șase pompieri romașcani care s-au deplasat la fața locului au reușit să stingă focul, care a distrus trei hectare de miriște. Cel de-al șaselea incendiu s-a produs în Târgu Neamț, iar la fața locului s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 200 kg paie. Cauza probabilă a incendiului este jocul copiilor cu focul.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns