Încă un tun al şmecherilor conectaţi la Drumuri Naţionale! Au băgat drujba în nuci sănătoşi!

Băieţii ăia deştepţi care administrează drumurile naţionale (sau gropile de pe aceste artere rutiere) şi şmecherii conectaţi la conducat de bani publici nu au nicio limită: tocmai au tăiat, sub pretextul siguranţei rutiere, nuci sănătoşi, de toată frumuseţea, în comuna Borca, anunţă TVM Neamt.

20 de copaci sănătoşi, de diverse soiuri, aflaţi la câţiva metri de drumul naţional care trece prin Borca au fost retezaţi de drujbele unei firme care are contract cu DRDP Iaşi, spre stupoarea localnicilor şi a primarului Ovidiu Niţă.

<<”M-am trezit cu zeci de telefoane de la oameni din comuna care imi reprosau mie ca primaria s-a apucat de taiat si de vandut copacii de pe marginea drumului”, a declarat primarul Ovidiu Nita. Edilul s-a deplasat de urgenta in satul Madei, unul dintre locurile in care tocmai se taisera 4 nuci din fata scolii. Lucrurile s-au lamurit imediat. Era vorba despre tunul celor de la Drumuri. ”Au taiat 4 nuci sanatosi, plantati chiar langa gardul scolii in urma cu aproximativ 30-40 de ani de un fost om de serviciu de la scoala. Copacii nu erau putrezi si nu afectau cu nimic traficul rutier, lucru care poate fi confirmat de zeci de oameni. Au luat lemnul si au lasat resturile de crengi pe marginea drumului in bataie de joc. Pe mine nu m-a anuntat nimeni despre aceste taieri. Cand au aflat ca ma interesez despre ce se intampla, au trimis o masina si au luat crengile, insa voi verifica sa vad unde le-au dus. Cred ca le-au abandonat undeva pe domeniul public, dar nu pot fi sigur pana nu verific. Oamenii sunt revoltati pe buna dreptate. Si eu sunt revoltat”>> – menţionează siteul citat mai sus.

Pentru cei care nu înţeleg mecanismul: DRDP Iaşi este instituţia regională din subordinea Companiei de Drumuri Naţionale, adică băieţii ăia deştepţi la care ajung banii din rovinietele plătite de şoferi. În loc să taie, de exemplu, copacii de prin păduri, arborii îmbătrâniţi care chiar cad peste şosele, DRDP Iaşi şi-a trimis partenerii să opereze într-o comună, pentru că în comună sunt nuci, arbori cu un lemn foarte scump.

Deci directorul Ovidiu Laicu de la DRDP nu are ca priorităţi Podul de la Preluca (cu lucrări de reparaţii începute acum 4 luni, cu termen de execuţie de 3 luni, depăşit), nu îl doare sufletul de drumul surpat de la Bicaz la Poiana Teiului ci e foarte interesat să plătească firme care să taie nuci, să vopsească podurile degradate etc.

Renegat de foştii colegi din PSD Iaşi, Ovidiu Laicu este susţinut pentru a ocupa funcţia de o altă tabără din PSD, cu conexiuni la Neamţ, spun surse din presa ieşeană.

Daniel VINCA
sursa foto – TVM Neamt

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns