Încă un incendiu provocat la Tazlău! Anexa unei locuințe și 20 de tone de fân s-au făcut scrum


Localnicii din Tazlău nu au în continuare liniște, după câteva luni în care trei tineri cu vârste între 17 și 19 ani au dat foc intenționat în mai multe puncte din comună. Chiar dacă aceștia au ajuns între timp după gratii, se pare că altcineva a rămas „de serviciu”, pentru aseară s-a consumat încă un incident de acest gen. Puțin după ora 21.00, un apel la 112 solicita intervenția pompierilor pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră anexa unei locuințe, focul fiind pus intenționat, așa cum aveau să constate echipele ajunse la fața locului.
Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizați 11 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și echipajul de prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și SVSU Tazlău cu 6 voluntari și o autospecială de stingere cu apă și spumă”, a precizat sublocotenentul Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.
În urma incendiului, acoperișul din draniță și astereală din lemn a ars pe o suprafață de aproape 160 de metri pătrați, tavanul din lemn a fost distrus pe 60 de metri pătrați, iar 60 de metri liniari de bârnă din lemn s-au făcut scrum. La fel și o căruță și 20 de tone de fân, precum și patru metri de gard.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns