Încă un accident în zona Horia-Roman, la câțiva kilometri de Podul Haos

Un nou accident a avut loc mai devreme în comuna Horia, la doar câțiva kilometru de Podul la care au loc acum reparații, prin blocarea unui sens de circulație, situație care a generat un ambuteiaj fără precedent, de câteva zile încoace.

Traficul semi-blocat, cozile de kilometri de mașini, nervozitatea șoferilor care sunt disperați să mai câștige câțiva metri la 15 minute cumulate cu orice clipă de neatenție sau de grabă duc la astfel de evenimente nedorite cum este și acesta în care a fost rănită o femeie de 50 de ani.

„La data de 12 august a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 2, în localitatea Horia.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, accidentul s-a produs între o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din Horia, care efectua manevra de ieșire din curtea unui imobil și un autoturism condus de o femeie de 50, din Cordun, care se deplasa din direcția Horia spre județul Bacău.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea femeii de 50 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier” a precizat subinspector Ciofu Ramona, purtător de cuvânt la IPJ Neamț.

„Echipajul de la SAJ a preluat o victimă (o femeie de 50 de ani) și a transportat-o la CPU Roman.
Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, a declarat locotenent Irina Rusu de la ISU Neamț.

Decizia DRDP Iași de a programa în august – cea mai aglomerată lună de trafic rutier – aceste reparații a fost și este vehement criticată de către nemțeni.

Ieri, în aceeași zonă a avut loc un alt accident rutier, cu 3 mașini implicate și cu o victimă.

Deși e vorba de lucrări banale la rosturile de dilatare (realizate cu o tehnologie clasică), DRDP refuză să realizeze aceste lucrări pe timpul nopții, când traficul este mai puțin aglomerat.

V.N.