Încă o ziaristă din Neamț spune pa presei! Irina Ștefănescu, la Poliția Locală!

Irina Ștefănescu, la una din ultimele conferințe de presă ale primarului Dragoș Chitic în care ea s-a aflat în postura de jurnalist

Ziarista Irina Ștefănescu părăsește presa locală din Neamț pentru un job la Poliția Locală Neamț. Irina va lucra ca purtător de cuvânt, post câștigat în urma unui concurs susținut în urmă cu câteva zile.

„Începând de la sfârșitul acestei săptămâni ma voi ocupa de comunicare la Poliția Locală Piatra Neamț. Este o instituție care asigură ordinea si siguranta publica in municipiul Piatra Neamț, iar cetățenii acestui oras trebuie să știe că Poliția Locală Piatra Neamț există și își face datoria pentru, si in interesul locuitorilor municipiului”, a declarat Irina Ștefănescu pentru Vestea.

Întrebată ce anume a determinat-o să treacă „de cealaltă parte a baricadei”, Irina a expus o motivație din care nu lipsește cuvântul „stabilitate”. „Greu de raspuns. Poate ca spre deosebire de alți colegi de ai mei, cu mai multa experiență si mai mari ca varsta decat mine, obișnuiți cu furcile caudine ale meseriei, eu am ales, în acest moment al vietii mele, un moment de stabilitate in comunicare…Până la urmă este singurul lucru pe care stiu si imi place sa-l fac cu adevărat: comunicarea. Dar aceasta comunicare poate fi facuta de pe ambele parti ale baricadei”, a spus aceasta.

La întrebarea referitoare la vulnerabilitățile de imagine ale Poliției Locale, punctul de vedere al Irinei a fost următorul: „Nu pot raspunde la această ultimă întrebare pentru ca vin din exterior. Nu pot sa pun un „diagnostic” in materie de probleme sau vulnerabilitati ale poliției locale in general, cu atât mai mult în ceea ce privește Poliția Locală Piatra Neamț. Eu cred ca cei de acolo, la fel ca toti funcționarii instituțiilor publice, aplica legile si incearca sa-si faca treaba in interesul cetățenilor, așa cum spune Constituția Romaniei si celelalte acte normative după care funcționează. Important este ca oamenii sa stie ca aceasta entitate exista si a fost creata in folosul lor”.

Modelul ei de purtător de cuvânt este Andrei Zaharescu (purtător de cuvânt al Guvernului, în mandatul lui Victor Ponta). Este căsătorită și are un băiat (în clasa a 6-a).

Irina Ștefănescu se alătură acum, prin această schimbare de job, unei întregi galerii de jurnaliști nemțeni care au făcut pasul dinspre presă spre instituții, ca purtători de cuvânt sau pe alte funcții. Câteva exemple: Lăcrămioara Ilișescu (ex-Monitorul), purtător de cuvânt la Casa de Asigurări de Sănătate; Magda Vasilache (ex-Monitorul), purtător de cuvânt la DGASPC Neamț, Violeta Moșu (ex 1 TV) angajată la Biblioteca Județeană; Mihai Balint – de la Monitorul la CJ Neamț și apoi de la Ceahlăul la biblioteca Județeană, Simona Tărnă (ex-Monitorul) la CJ Neamt… Au mai fost și jurnaliști care au lucrat ca purtători de cuvânt în administrație dar apoi s-au întors în presă (Gabriel Apetrii – Prefectura Neamț, Valentin Bălănescu – Primăria Piatra Neamț etc).

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “Încă o ziaristă din Neamț spune pa presei! Irina Ștefănescu, la Poliția Locală!

  1. Oare de ce este nevoie de purtator de cuvant la un departament al Primariei?!O alta sinecura…

Lasă un răspuns