Încă o țeapă cu redeschiderea spitalului Lețcani! Nici azi nu e operaționalizat, probleme la oxigen…

Anunțată pentru marți, redeschiderea spitalului modular ATI de la Lețcani se amână, deoarece instalația de oxigen nu funcționează. Nu este prima dată când spitalul, care a costat 13 milioane de euro, are o astfel de problemă. 

Spitalul mobil de la Lețcani a fost cumpărat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, din fondurile consiliilor județene din Iași și Neamț, a fost livrat cu întârziere de firma turcă pentru care a fost făcută licitație cu dedicație și a funcționat apoi doar câteva luni, fiind închis în ianuarie 2021.

În iulie a fost predat de la Euronest la ISU, pentru conservare iar acum câteva zile a fost anunțată cu tam-tam redeschiderea, cu o echipă de personal medical militar. Ziua anunțată pentru redeschidere a fost azi, marți, 12.10.2021.

Deschiderea spitalului modular de la Lețcani va fi întârziată, din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen, a declarat Vaasile Cepoi, dirrectorul DSP Iași.

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a precizat Cepoi, citat de presa centrală.

Din totalul de 13 milioane de euro, 3,2 milioane de euro au fost plătiți de CJ Neamț, la inițiativa președintelui Ionel Arsene.

D.V.

 

One thought on “Încă o țeapă cu redeschiderea spitalului Lețcani! Nici azi nu e operaționalizat, probleme la oxigen…

  1. Ce tot o lalaie ca miroase a facatura de la o posta , chiar nu se sesizeaza nimeni ? Este bataie de joc ,la lumina zilei !

Lasă un răspuns