Încă o ședință-loz în plic pentru alegerea vicepreședinților CJ…

15 consilieri județeni (din totalul de 35 de voturi, 34 consilieri plus președintele) cer convocarea unei ședințe extraordinare, miercuri la ora 14.30, pentru alegerea vicepreședinților. Cei 15 (de la PNL și USR/PLUS) sunt peste numărul necesar pentru convocarea unei ședințe extraordinare (1/3, deci minim 12) dar mai puțin decât 18, adică de majoritatea care poate decide cine vor fi cei doi vicepreședinți.

Surse apropiate de CJ Neamț au furnizat publicației Vestea solicitarea înregistrată la Registratură pentru convocarea ședinței:

La prima citire se observă că nu a semnat convocarea niciun consilier județean din Pro România, PMP sau PPUSL. Iar respectivii nici nu au avut ieșiri publice pe acest subiect de la ultima ședință-circ pe această temă.

Reamintim că la respectivă ședință, tabăra PSD-Arsene câștigase 2 voturi de la Pro România (Ciubotaru și Vornicu) dar a pierdut două de la PPUSL (Dulamă și Văcaru).

Rămâne de văzut:
-Dacă PMP (cu 3 voturi) rămâne în siajul PSD.
-Dacă ALDE (cu un singur vot rămâne lângă Arsene chiar și în ipoteza în care Asaftei să nu mai fie preferat pentru un nou mandat de vicepreședinte).
-Unde au ajuns zbaterile interne din Pro România (ultima dată 2 din cei 3 consilieri s-au afișat cu tabăra Arsene-PSD, al 3-lea a rămas fidel angajamentelor anterioare care au livrat funcția de viceprimar la Piatra Neamț pentru colegul Alin Lehăduș).
-În ce direcție vor merge acum voturile „electronilor liberi” de la PPUSL. Sau altfel spus, pentru ce și cu cine v-a fi dispus să bată palma Dulamă după ce apropiații lui spuseseră că acesta a fost țepuit de Arsene, mai ales că fostul adjunct de la CJ a spus clar că mesajul lui pentru Arsene este „Vicepreședinte sau nimic„.

De asemenea, rămâne de văzut dacă ședința cerută de liberali (într-o zi în care este anunțată, oricum, altă ședință extraordinară, la ora 15) va avea loc sau, așa cum s-a mai întâmplat și altădată, organizarea acesteia ar putea fi torpilată de binomul Arsene-Soroceanu.

D.V.

Lasă un răspuns