Încă o încercare pentru „Proiect Gala Moroșanu”! Consilierii PSD, consemnați în Garnizoană!

Marți va fi a treia ședință în care coaliția majoritară PSD-ALDE va încerca trecerea la vot a proiectului președintelui Ionel Arsene pentru susținerea financiară a Galei K1 cunoscută deja drept Gala Moroșanu.

La PSD este de câteva zile CONSEMN, consilierii județeni au fost anunțați că este vital ca niciunul dintre ei să nu lipsească, mai ales că primele două încercări au fost tot atâtea eșecuri (sedinta 1 – liberalii au votat împotrivă și deși au avut voturi și de la ALDE și PMP, PSD-iștii nu au putut bifa victorie întrucât au fost mai mulți consilieri absenți, deci nu au avut majoritatea necesara; sedinta 2 – PNL și PMP au boicotat ședința și nu a fost nici măcar cvorum întrucât din cei 18 alesi PSD-ALDE a lipsit chiar Arsene).

Astfel că acum, pentru a treia încercare – care are loc cu doar 3 zile înainte de Gala respectivă! – PSD încearcă să dreagă treaba pe ultima sută de metri. Este foarte posibil ca atitudinea PNL să fie tot cea de până acum, probabil că și PMP va face tot opoziție astfel că social-democrații sunt condamnați să aplice la maximum un principiu liberal („Ajută-te singur”).

Reamintim că, pe hârtie, CJ Neamț are 35 de consilieri dar în acest moment, real sunt doar 34. Din fostul pachet de 17 consilieri de pe lista PSD-UNPR au rămas doar 16 (și nu a mai fost validat niciun supleant) care se adaugă celor doi de la ALDE, astfel că majoritatea asigurată de această alianță a coborât de la 19 la 18. Inițial, în coaliția majoritară era și PMP dar după ce a fost „executat” fostul vicepre;edinte PMP Lauren’iu Dulamă, orice înțelegere a popularilor cu PSD pare cam de domeniul fantasticului, în acest moment.

Rămâne de văzut dacă la această a treia ședință, PSD reușește să-și asigure cvorum și majoritatea pentru votarea proiectului sau va fi un nou eșec al lui Arsene în acest sens.

DV

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns