Încă o fetiţă lovită, încă o plângere penală! LAGĂRUL din Creşa Piatra Neamţ!O nouă plîngere penală a fost depusă la Poliţia Piatra Neamţ de o altă familie care susţine că şi fetiţa lor (tot de 2 ani ca şi în cazul prezentat ieri) ar fi fost lovită la Creşa Precista din cadrul Creşei Piatra Neamţ, subordonată şi finanţată de Primăria Municipiului, anunţă TVM Neamţ, siteul de ştiri care a devoalat agresiunile din respectiva instituţie publică.

 

<<IPJ Neamt a confirmat pentru tvmneamt.ro ca ieri (5 noiembrie) parintii unei alte fetite au depus o plangere la Politia Municipiului Piatra- Neamt. Fetita lor ar fi fost victima aceleiasi ingrijitoare, exact in aceeasi zi in care a fost batuta si fetita de pe inregistrarea publicata de noi.

 

M.M., mama fetitei care are tot 2 ani si 3 luni, a declarat pentru tvmneamt.ro ca fiica ei a fost doar doua zile la Cresa Precista, pe 17 si pe 18 septembrie. Pe 18 septembrie (ziua in care a fost facuta inregistrarea publicata ieri) si-a luat fetita acasa pe la pranz, iar cand a ajuns la domiciliu a observat ca aceasta are o vanataie destul de urâtă la frunte si doua zgarieturi undeva pe corp. Precauta, mama fetei a avut inspiratia sa faca o poza (foto jos), apoi a mers din nou la cresa pentru a cere explicatii. Ingrijitoarele au negat vehement ca fetita ar fi putut pati ceva in timpul programului de la cresa, apoi au acceptat ca s-ar fi putut lovi intr-o jucarie, iar intr-un final au spus ca daca s-a intamplat ceva acolo, își cer scuze>>, anunţă TVM Neamţ.

Aceeaşi sursă explică şi motivul pentru care această a doua familie a făcut plângerea penală abia acum: <<Pentru ca si-a dat seama ca ceva nu miroase a bine, mama fetitei nu si-a mai dus copilul la Cresa Precista. Ieri cand a auzit inregistrarea si a vazut ca este de pe 18 septembrie, a facut imediat legatura cu ceea ce observase in acea zi la fetita ei, iar acum este convinsa ca aceasta a fost victima unei agresiuni la cresa>>.

De ieri încoace, funcţionarii şi şefii implicaţi în acest caz, care au crezut că pot stinge scandalul doar prin demiterea îngrijitoarei şi prin ascunderea subiectului faţă de opinia publică au atitudini şi mesaje contradictorii, unele evident manipulatoare, dar care, în fapt, le arată şi mai clar vinovăţia.

 

Mai întâi, cel puţin 4 persoane cu funcţii (coordonatoarea Creşei Precista, directoarea Creşei Piatra Neamţ, şefa DAS şi primarul) nu au anunţat Poliţia deşi au aflat de incident de pe data de 24 octombrie când tatăl primei fete a mers şi le-a prezentat înregistrările audio zdrobitoare. Plângerea la Poliţie a fost făcută, abia peste 8 zile, de tatăl victimei.
Apoi, tot ieri, aceiaşi oficiali invocau printre alte anchete şi pe cea a DGASPC, deşi ei sesizaseră instituţia respectivă doar pentru consilierea fetiţei (operaţiune care s-a încheiat tot pe data de 24 octomrbrie, considerându-se că victima este prea mică).
În rest, din toate cele 3 anchete prezentate cu tam-tam, oficialii de la Creşă şi primărie îşi pot asuma doar ancheta internă administrativă care… nu e gata nici după 12 zile.
Nu e MUŞAMALIZARE PENALĂ?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Încă o fetiţă lovită, încă o plângere penală! LAGĂRUL din Creşa Piatra Neamţ!

Lasă un răspuns