În baza firmei plătită de Primărie, un consilier local a pus mâna pe coasă…

Ca mulți pietreni care s-au săturat să aștepte ca buruienile și bălăriile de pe terenul public să fie cosite de firma plătită de Primărie pentru așa ceva, și consilierul local Ciprian Enache (ALDE) a pus mâna pe coasă, a cosit, apoi pe greblă și furcă pentru a elibera terenul de resturile vegetale.

Enache a realizat operațiunea în ziua de sâmbătă (vezi imaginile de mai jos):

Respectivul consilier locuiește pe o străduță paralelă cu Calea Romanului și, cu această ocazie, de hărnicia lui civică s-au bucurat și vecinii.
Iar gestul său e unul firesc, și pentru că Enache are printre afacerile de familie și o fermă care se ocupă și de culturi vegetale.
Nefirescul situației e cel general, că pentru asemenea activitate, o firmă a Consiliului Local, Urban (cu un director, Ruxandra Bosovici, cu leafă de 9000 lei brut lunar) are un contract încheiat cu Primăria.
Și mai interesant este că Enache nu e doar consilier local ci și… membru în AGA la Urban, poziție din care ar trebui să ia la întrebări pe onor directoarea care nu-și face treaba.

„Nu e o problemă că, la fel ca și alți cetățeni, am pus mâna pe coasă și am făcut curat pe terenul public de lângă blocul în care locuiesc. Logica ar spune că e un gest de voluntariat, civic, dat dacă tot facem mulți pietreni așa, păi mă gândesc că ar fi foarte indicat ca Primăria să nu mai plătească acești bani firmei Urban și, cu suma astfel economisită să fie făcute alte lucruri atât de necesare în oraș. Mă gândesc că acești bani – care înțeleg că nu sunt deloc puțini – ar utea merge în modernizarea locurilor de joacă, a mobilierului stradal… Dar câte probleme nu ar putea fi rezolvate, mai ales că Primăria Piatra Neamț chiar nu stă pe roze din punct de vedere financiar?”, a precizat Enache pentru Vestea.

Consilierul local a mai declarat că nu este mulțumit de explicația aruncată în public că firma Urban nu a reușit să găsească cosași, mai ales că de necesitatea acestei probleme nu s-a aflat peste noapte, e vorba de un contract tradițional al acestei firme. „Zilele viitoare voi avea discuții și cu conducerea Primăriei, și cu doamna director de la Urban. Nu-i putem minți pe oameni, este evident că aceste servicii nu s-au ridicat nici măcar la un minim de calitate în acest sezon”, a conchis Enache.

V.N.

Lasă un răspuns