Împuşcături şi reglări de conturi! Piatra Neamţ, din nou sub teroarea interlopilor! IPJ-Tablan a ţinut cazul dosit până ce Corfu a sunat la IGPR!

Piatra Neamţ revine la statutul de oraş pentru turism extrem – pentru amatorii de împuşcături live – iar Poliţia Neamţ reacţionează pe partea de transparenţă în stilu-i binecunoscut: deşi mega-bătaia în care au fost trase şi focuri de armă a avut loc în noaptea de 8 spre 9 aprilie, în buletinul de presă pus pe site-ul IPJ în ziua de 9 aprilie, pe la prânz, comunicatorii din subordinea comisarului şef Paul Tablan nu au suflat o vorbuliţă despre eveniment.

A fost nevoie ca, iritat de faptul că purtătorii de cuvânt ai lui Tablan nu au făcut public cazul, jurnalistul Ionuţ Corfu de la tvmneamt.ro, să sune la IGPR şi abia apoi s-a îndurat şi IPJ Neamţ să facă public acest caz abia în cursul zilei de 10 aprilie. Adică după vreo 36 de ore de la comiterea faptelor…

Faptele, pe scurt: În noaptea dintre prima şi a doua zi de Paşti, într-un local de pe Strada Petru Movilă din Piatra Neamţ a început o ceartă între două tabere, dispută continuată în afara respectivului spaţiu unde s-au tras şi focuri de armă (cu un pistol de gaze si cu unul de airsoft care folosea in loc de bile de plastic bile de metal). Principalii protagonişti au fost duşi la Poliţie şi doi dintre ei ar fi fost şi reţinuţi iniţial.

La ore bune după consumarea conflictului, IPJ Neamţ pusese pe site evenimente minore în comparaţie cu episodul cu pistoale şi fapt punctat de jurnalistul Ionuţ Corfu, nicio vorbuliţă despe interlopi, pistoale etc…

Prima ştire, dată de Corfu, ieri, AICI – IPJ NEAMȚ, ȘTIRILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ. TĂCERE DESPRE INTERLOPII CARE S-AU…

Ionuţ Corfu a aşteptat şi luni dimineaţă ca IPJ Neamţ să comunice opiniei publice informaţia atât de importantă (nu numai comunicate gen amenzi la hectar), s-a lovit de aceeaşi manieră de (ne)comunicare a sistemului „IPJ Neamţ – Frăţia Comisarilor”, aşa că a sunat la biroul de presă al IGPR. Minune, mare minune! Cum a sunat Corfu la IGPR, cum comunicatorii IPJ-işti s-au trezit şi pe siteul Poliţiei Neamţ a apărut informaţia care fusese dosită timp de o zi şi jumătate.

Al doilea articol al lui Corfu, AICI: DUPA CE IGPR A INTRAT PE FIR, IPJ NEAMȚ ȘI-A ADUS…

Mai jos, şi comunicatul de presă al IPJ Neamţ

<<POLIŢIŞTII AU INTRODUS ÎN ARESTUL I.P.J. NEAMŢ 2 BĂRBAŢI, PENTRU TULBURAREA ORDINII PUBLICE

Ieri, 10 aprilie a.c., poliţiştii au introdus în arestul I.P.J. Neamţ 2 bărbaţi, pentru tulburarea ordinii publice. Aceştia mai sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă fără drept.
În dimineaţa de 9 aprilie, în jurul orelor 02.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre un conflict pe strada Petru Movilă din Piatra Neamţ.
Echipajul de poliţie, ce s-a deplasat la faţa locului, a identificat toate persoanele prezente, respectiv șase bărbaţi cu vârste cuprinse între 46 şi 19 ani, dar şi o femeie de 43 de ani, toate din Piatra Neamț. Toţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru audieri.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 8/9 aprilie a.c., a avut loc un conflict spontan între 2 bărbaţi de 46, respectiv 39 de ani, care erau într-un grup de persoane şi un alt bărbat de 44 de ani, însoţit de membri din familia sa.
Pe parcursul altercației, doi dintre participanți, cel de 39 și 46 de ani, au folosit pistoale din categoria armelor neletale, fără a fi rănită vreo persoană.
Poliţiştii au constatat că bărbatul de 46 de ani avea certificat de deţinător pentru arme neletale – pistol cu gaze, dar nu era autorizat şi pentru portul acestuia.
În cazul bărbatului de 39 de ani, acesta deţinea un pistol tip AIR SOFT cu bile din plastic, portul şi utilizarea nefiind supuse autorizării, însă în timpul altercației a folosit bile metalice.
Ambele arme au fost ridicate urmând a fi dispuse măsurile legale.
La data 9 aprilie a.c., faţă de cei doi, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Neamţ pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și muniției, uz de armă fără drept.
Totodată se vor face verificări cu privire la modul de funcționare a unităţii publice, locul în care a pornit iniţial conflictul>>.

În loc de concluzii…

O fi vorba doar de o incompetenţă crasă în ceea ce priveşte comunicarea publică a IPJ Neamţ? Trebuie precizat că într-un astfel de sistem cu reminiscenţe de militarizare, comunicatorii nu fac ceva doar de capul lor, fie li se spune/sugerează, fie înţeleg ei, în timp, că despre anumite personaje nu e bine să transpire informaţii în spaţiul public.

Cum, la fel, de atâtea ori, s-a tot vorbit nu doar de „Frăţia Comisarilor” ci şi de o „frăţie” dintre unii poliţişti (cu funcţii) şi reprezentanţi ai lumii interlope. Reamitim că în Neamţ un poliţist (Cezar Filip) a fost nenorocit în bătaie în scara blocului în urmă cu mai mulţi ani şi colegii săi din Poliţie, cu sprijinul Parchetului şi a mai multor specialişti de la IGPR nu au reuşit decât să tot plimbe cazul, să facă şi să disjungă dosare dar, nici până în ziua de azi, vinovaţii nu au fost prinşi şi pedepsiţi.

Vom reveni.

D.V.

Nota Bene – Este doar o coincidenţă faptul că, în urmă cu câteva zile, într-o publicaţie aliniată propagandei IPJ-Tablan se recita de zor poezia „Interlopii nu-şi mai fac de cap ca altădată”. Numai cei care trăgeau cu pistoalele în Piatra Neamţ în noaptea de după prima zi de Paşti nu ştiau ce oraş liniştit e Piatra Neamţ…
Şi probabil nu e nicio legătură între mesajul tip „Odă lui Tablan” şi faptul că subordonaţii acestuia au dosit informaţia referitoare la împuşcături.

P.S. – În atenţia chestorilor de pe la IGPR (nu ne referim la cei care fac revelioane cu comisarul şef Paul Tablan) care vor citi aceste rânduri: Vestea.net a publicat duminică un articol referitor la decesul suspect al unui copil de 3 luni, din comuna Podoleni, una din ipotezele vehiculate de oamenii din zonă spunând că ar fi vorba de LCM (lovitură cauzatoare de moarte) – Copil de 3 luni din Podoleni mort în condiţii suspecte! Ipoteză – ar fi fost trântit de perete!
Evident că duminică am sunat pe mobilul de serviciu al purtătorului de cuvânt IPJ Neamţ, pentru confirmare şi detalii suplimentare. Evident că nu a răspuns nici Inspectorul Elena Bulgărea nici alt coleg implicat în activitatea de comunicare (înţelegem că mai sunt vreo doi). Evident că deşi au trecut mai bine de două zile de la acel apel telefonic, nici azi, marţi, până la ora 21.30, nimeni de la Biroul de Presă al IPJ Neamţ nu a catadixit să sune înapoi. Probabil că, în linie cu comunicatele festiviste, respectivii încă mai păzesc Învierea Domnului, Lumina Sfântă, mielul şi sarmalele…

Comentarii Facebook

One thought on “Împuşcături şi reglări de conturi! Piatra Neamţ, din nou sub teroarea interlopilor! IPJ-Tablan a ţinut cazul dosit până ce Corfu a sunat la IGPR!

  1. interesant ! in noaptea cu respectiva , la 02.10 , pe violetei , bloc O 3 , sc. E , a fost putin circ ( baietii si fetele au venit grabiti acasa , cu alaiul obisnuit ) . ar fi interesanta si identitatea celor implicati .
    si eu am sesizat IGPR . multa nervozitate din partea unor interlopi locali ( procurori, politisti , jandarmi , judecatori si politruci ) .
    intrebati la IPJ neamt si IGPR despre imaginile cu nr. 2U00145 , respectiv 2U000340 . la fel si la parchetele locale si judecatorie , tribunal , DIICOT .
    si discutam , in acest caz , despre o arma letala – daca proiectilul a penetrat parbrizul autovehiculului .
    abia a inceput sezonul estival si , deja , se agita VIP – urile locale .

Lasă un răspuns