Important lider ALDE despre un posibil blat Iohannis-Dăncilă: „Marş triumfal de păcălire a românilor!”


Unul din cei mai importanţi lideri ALDE din zona Moldovei consideră că nu este exclus un posibil blat Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă. Afirmaţia a fost făcut de Ion Asaftei (preşedinte ALDE Neamţ şi membru în conducerea centrală a partidului) care a făcut referire la ipoteze care sunt vehiculate în opinia publică şi care a definit un asemenea blat drept „un marş triumfal de păcălire a românilor”.

Asaftei l-a numit pe preşedintele Iohannis „un excursionist celebru” dar nu i-a menajat nici pe actualii parteneri de guvernare, făcând la iniţiativa PSD (neagreată de ALDE) de a fi tăiaţi bani de la Educaţie şi Investiţii, în beneficiul unor instituţii de forţă sau din servicii speciale, cărora ar urma să le crească bugetele, în această ipoteză.

Liderul ALDE de la Neamţ (care este şi vicepreşedinte la CJ, unde partidul său este în alianţă judeţeană cu PSD) a reamintit şi de tendinţa social-democraţilor de a-şi asuma unilateral decizii luate şi susţinute în comun. Asaftei a reamintit şi de picătura care a umplut paharul când PSD, fără a mai aştepta rezultatele sondajelor comandate pentru a testa eficienţa unei candidaturi comune a desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept aspirant pentru funcţia de preşedinte al României, 

desi ulterior, s-a dovedit ca Tariceanu este al doilea clasat in optiunile electoratului, dupa actualul presedinte, Klaus Iohannis.

„Vrem nu vrem, ajungem contracandidaţi!”, a spus Asaftei care a confirmat şi negocierile cu Pro România. Liderul ALDE Neamţ a mai precizat că în cazul în care se parafează alianţa ALDE-Pro România, nu vede nicuun impediment pentru o colaborare şi pe plan local atâta timp cât partenerii unei astfel de convenţii ar fi maturi şi responsabili.

Declaraţiile de mai sus au fost făcute de Asaftei în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, alături de alte personaje nemţene care au fost cooptate de curând în echipa de conducere a organizaţiei nemţene.

V.N.
sursa video – youtube, Lulu Roşu

Lasă un răspuns