Imagini de arhivă cu Stela Popescu la Piatra Neamţ într-o reprezentaţie cu 10.000 de spectatori! Doamna revistei româneşti a murit azi!

Veste tristă pentru iubitorii scenei clasice româneşti: a murit Stela Popescu, una din cele mai îndrăgite actriţe din România. Vestea.net a preferat să deschidă această ştire neplăcută cu o poză de arhivă (sursa adevarul.ro), cu Stela Popescu pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, în 1982, când în faţa celor 10.000 de spectatori din tribune, înainte de spactacolul propriu-zis a avut loc un meci de fotbal demonstrativ (echipa artiştilor vs. Ceahlăul).

În fotografia de mai sus, arbitrul de centru Stela Popescu este încadrată de 3 dintre fotbaliştii nemţeni. În echipa artiştilor au evoluat pe Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Ştefan Bănică, Radu Zaharescu, Vasilica Tastaman, Crsitina Stamate, George Mihăiţă, Alexandru Arşinel iar pentru gazde au jucat şi Mario Contardo, Gigi Zaharia, Ticu Bogdan, Niculescu, Iosif Iencsi (tatăl fostului internaţional Adrian Iencsi), Gheorghe Onica, Cornel Ghegheşan, Vasile Ungureanu, Costică Mihalache, Radu Toma sau Ţipţer…

Actrita Stela Popescu a murit, joi, la varsta de 81 de ani.

Circumstantele mortii marii actrite sunt inca neclare. Televiziunile de stiri transmit ca a fost gasita moarta in locuinta ei din Bucuresti. A fost chemat un echipaj SMURD, dar actrita nu a necesitat manevre de resuscitare, deoarece era deja decedata, transmite Digi 24.

Potrivit primelor informatii, actrita ar fi suferit un stop cardio-respirator. Ea a fost gasita de fiica adoptiva, Doina Maximilian. Cand au sosit medicii, actrita era moarta de cateva ore, transmite aceeasi televiziune.

Referitor la apelul catre 112, ISU Bucuresti Ilfov a facut cateva precizari. „Ca urmare a unui apel la numarul de urgenta 112, care anunta existenta unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, in strada Alexandru Donici au fost trimise doua echipaje SMURD (tip B si C). Din nefericire, persoana era decedata. Nu au fost intreprinse manevre de resuscitare”, a anuntat ISU Bucuresti-Ilfov.

Stela Popescu s-a nascut pe 21 decembrie 1935 in Orhei (Republica Moldova). In 1953, a dat examen de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki”, dar dupa un an si jumatate a renuntat, cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne.

In 1956 a intrat la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica si dupa facultate a fost repartizata la Teatrul din Brasov, unde sustinea si 400 de spectacole pe an.

In 1958, actrita a debutat pe ecrane in pelicula „Alo? Ati gresit numarul”. In total, a jucat in peste 25 de filme. Printre filmele care au consacrat-o pe Stela Popescu se numara „Nea Marin miliardar”, „Pe malul stang al Dunarii albastre”, „A doua cadere a Constantinopolului”, „Asta seara dansam in familie”.

Intre anii 1971 si 1979 a facut cuplu, pe scena si la televiziune, cu Stefan Banica, iar din 1979 cu Alexandru Arsinel.

La Teatrul de Revista Constantin Tanase si Teatrul de Comedie, actrita a pus in scena zeci de spectacole, printre care „Stela,de la Tanase”, „Aplauze, Aplauze”, „Buna seara, Boema” sau „Te astept diseara pe Lipscani”.

De-a lungul timpului a fost si moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea si National TV.

V.N.

Comentarii Facebook