Imagini AERO cutremurătoare cu Podul prăbușit de la Luțca! Autovehiculele răsturnate sunt tot acolo!

Zici că imaginile cu cele două autoturisme (din care unul e un camion de mare tonaj) de pe podul rupt în bucăți sunt de la Mariopol sau din altă zonă unde au fost bombardamente intense.
Podul e fărâmițat, cu rupturi majore la capete și la cei doi piloni. Celebrele hobane arată ca niște scobitori strivite între degete, calea de rulare a podului e ca o cârpă mototolită aruncată peste o baltă…

Această prezentare necesită JavaScript.

O imagine realizată nu în zona pilonilor ci la ceea ce s-a putea numi capătul podului, arată impactul prăbușirii și cum structura de rezistență și de legătură între elementele podului a fost făcută ferfeniță: partea căzută e la mai bine de un metru distanță de bucata rămasă în picioare și e mai jos cu vreo 3 metri (bucățile căzute în Siret sunt proiectate și mai jos).

Iar imaginile de la jos…

… par decupate din „Aici sunt banii dumneavoastră”. Adică e vorba de celebrul PNDL derulat de Ministerul Dezvoltării. Placa martor rămâne și ea ca o dovadă a felului profesionist în care 8 milioane de lei au fost plătiți de beneficiar (Județul Neamț, adică CJ Neamț) pentru minunăția de lucrare. Evident, aceste plăți (și toate celelalte documente aferente lucrării) au fost semnate nu doar de președintele CJ Neamț (în persoană sau cu „pentru” de vreun vicepreședinte) ci și de câțiva directori de prin CJ (cu lefuri de peste 2000 euro/lună) care, probabil, vor da și ei cu subsemnatul la DNA.
Extemporalele lor în fața procurorilor sunt certitudini. Ce nu este clar e dacă vor avea doar calitatea de martori sau și pe cea de inculpați…

Daniel Vinca
foto – Vestea (imagini realizate sâmbătă, 25 iunie 2022)

One thought on “Imagini AERO cutremurătoare cu Podul prăbușit de la Luțca! Autovehiculele răsturnate sunt tot acolo!

  1. Este cardasie intre hoti. La drumuri se fac bani din piatra seaca. Dar la poduri este grav daca se dau tunuri. Un sir de greseli inceput cu executie gresita in anul 1971, lipsa lucrari de reparatii 50 de ani, expertiza tehnica si proiect gresite, firma de constructii incompetenta in poduri, diriginte de santier si ingineri de executie nepregatiti, inspectorat in constructii in genunchi in fata politicienilor si a firmelor de casa. Inspectorul sef de la inspectoratul in constructii este numit de politicieni ca sa le asigure protectie firmelor de drumuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.