Imaginea pe care IGPR nu o vrea cunoscută! Fără vestă antiglonț nu a avut nicio șansă în fața glonțului înfipt exact spre inimă!

O imagine cu polițistul de la Timiș executat de infractorul pe care îl urmărea circulă pe rețele private și în grupuri exclusiviste ale polițiștilor pe net, explicația fiind că IGPR nu dorește ca această fotografie să fie cunoscută de întreaga opinie publică, E și de înțeles de ce chestorii din IGPR ar vrea ca imaginea să rămână necunoscută cetățenilor pentru că deși, parcă cu copy-paste, s-a tot vorbit de o rană la gât și două „la piept”, fotografia de mai jos (în care am blurat fața victimei) arată că unul din gloanțe a intrat în trupul polițistului Cristian Amariei fix în direcțiia victimei.

Pentru cine cunoaste desenul amplasării inimii punctul roșu de pe piept, aflați fix la mijlocul direcției dintre sâni este mai mult decât elocvent. Pentru cine nu-și reamintește amplasarea inimii, uitați un desen:

Orice copil cu minime cunoștințe de grafică sau editare foto în programe free, poate face o suprapunere cu cele două imagini.

Rezultatul este răvășitor. Acel glonț a intrat fix pe direcția inimii. Rămâne de văzut dacă acel glonte a ajuns în inimă sau (teoretic probabil dar foarte puțin) s-a lovit de un os și și-a schimbat direcția. Indiferent dacă legisștii vor stabili că glontele mortal a fost cel din piept/inimă sau din gât, aceste imagini (și cea reală și cea simulată prin suprapunere) arată că infractorul a tras ca la poligon (în ținta piept), ochind cap-gât-piept.

Deci infractorul urmărit nu a vrut să-și anihilize următorii pentru a scăpa (putea trage la picioare sau la burtă) ci a vrut să-i lichideze. Cu așa trăgător și neechipat corespunzător, polițistul din Timiș nu a avut, practic, nicio șansă.

Suntem conștienți că publicarea fotografiei de mai sus îi va irita pe responsabilii din IGPR și MAI. Și că ipocriți, invocând imaginea decedatului sau durerea familiei, vor încerca să afle cum a ajuns imaginea la Vestea (nu am văzut să fie difuzată de altă publicație). O astfel de reacție nu va fi de mirare ci confirmă încă o dată că, în loc să direcționeze resursele umane care oricum nu sunt în stradă (categoria Copuri de control intern) spre căutarea de soluții care să limiteze vulnerabilizarea polițiștilor, plutoanele de chestori sunt mai interesate de ascunderea gunoiului sub preș.

Să trimiți un polițist echipat în ținută subțire, fără vestă antiglonț, să prindă un urmărit general pentru tâlhărie (cu antecedente de omor) este – dacă nu în sens juridic măcar în sens metaforic – complicitate la crimă.

Daniel VINCA

One thought on “Imaginea pe care IGPR nu o vrea cunoscută! Fără vestă antiglonț nu a avut nicio șansă în fața glonțului înfipt exact spre inimă!

  1. Incredibil cat sunt de naivi majoritatea politistilor in asemenea cazuri. Nu stiu sa reactioneze in situatii dure ! Politia trebuie sa invete de la cei care au mare experienta in domeniu, de exemplu cei din State .

Lasă un răspuns