Imaginea ca o palmă pentru Arsene! „Înainte să mergi la pușcărie, dă-ne podul!”

Imaginea care face cât o mie de cuvinte. În plan secund, aproape de mijlocul fotografiei și în extrema dreaptă se pot vedea frânturi din Podul de la Luțca (cel prăbușit pe 9 iunie, la câteva luni după ce fusese „tencuit” cu 8 milioane lei și redeschis circulației printr-un anunț făcut de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, care GARANTA că zeci de ani de zile podul va fi foarte sigur).
În colțul din stânga sus e pancarta (de la protest de azi, 19 august) pe care e desenată o pereche de cătușe și scrie: „Arsene, înainte să mergi la pușcărie, dă-ne podul!”.

Deși mintingul a avut ca mesaj principal dorința oamenilor din zonă de a li se oferi o soluție rapidă (un pod provizoriu) și ca mesaj secundar cuvenitele „mulțumiri” pentru „Mafia Arsene” (așa cum au spus mai mulți participanți) și de la prezentarea în spațiul public a unor astfel de mesaje au trecut mai bine de 6 ore, președintele CJ Neamț nu a avut nicio reacție.
Pe pagina lui de facebook este la fel cum Vestea scria acum câteva zile: de la prăbușirea podului, doar un mesaj de condoleanțe și, recent, o postare-test cu sume alocate prin PNDL 3.
Deci Arsene nu le răspunde nimic miilor și miilor de oameni din acele sate, afectați de faptul că acum trebuie să ocolească 5 sau 40 de km la un drum dus-întors.
Poate a fost ocupat în ultimele ore cu rezolvarea altor probleme ale nemțenilor sau poate, ca de obicei, vinerea nici nu-l prinde prin județ.

Nici PSD Neamț nu a reacționat în niciun fel. Pe undeva e de înțeles. Interesul PSD Neamț nu este acum să-și asocieze în continuare imaginea (mai mult decât a făcut-o) cu un condamnat penal (în primă instanță) la 8 ani și 4 luni închisoare cu executare, cu cel care și-a făcut zeci de ședințe foto (de parcă era fotomodel) la pod când se făceau lucrări, și-a luat pe persoană fizică și anunțul redeschiderii circulației apoi… a dat vina pe constructor și s-a ascuns practic de opinie publică.

Mai jos, încă o poză relevantă…

… apropos de sloganul comunistoid al lui Arsene (fapte, nu vorbe!) folosit nu doar în campania electorală ci postat cu maxim tupeu chiar pe un banner care a fost prins de pod înainte de prăbușire.

Vom reveni.

Mai jos, o ilustrare VIDEO a protestului de azi (organizat de PNL Neamț) care a adunat peste 1000 de oameni:

 

Daniel Vinca