Ilegal! Arsene îngrașă porcul în Ajun, după încheierea campaniei electorale!

Campania electorală încetează cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare, mai exact, dacă în România începe duminică, 6 decembrie la ora 7, campania a încetat sâmbătă, 5 noiembrie, la ora 7.

„(3) Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore
înainte de momentul începerii votării” – spune norma legală. Iar normal este respectată, în general, de politicienii, candidații și fanii cu bun simț din toate partidele, excepțiile revenind acelor exaltați care fie că ei cred că mai pot îngrășa porcul în Ajun fie acționează nelegal poate din disperare.

Este și cazul lui Ionel Arsene, președinte al CJ Neamț și șef de partid politic care astăzi, la aproximativ ora 10 (deci la vreo 3 ore de la încetarea campaniei) posta un mesaj electoral, clar și virulent:

După cum se vede în volțul din drepta al celor două imagini, printscreenurile au fost realizate sâmbătă 5 decembrie la puțin timp după ora 17. La începutul primei imagini este mențiunea că postarea a fost făcută în urmă cu 7 ore. Respectivul interval este o aproximare de la facebook dar precizăm că aproximarea nu poate depăși termenul unei ore. Deci, oricât de îngăduitori am fi, dacă acceptăm că poate postarea a fost făcută mai devreme de 10, cu siguranță nu a fost mai devreme de ora 9, deci tot au trecut minim 2 ore de la expirarea campaniei electorale și intrarea în vigoare a interdicției și până la postarea acelui mesaj.

Iar semnalul dat de un șef de partid cu o astfeld e atitutidne a fost receptat cum se cuvine: alți fani și postaci ai taberei respective au intrat în zona de comentarii cu mesaje similare, evident după ora postării inițiale.

Reamintim că tot pentru postări pe internet (care au încălcat alte legi), diverși cetățeni din Neamț sau din țară au fost amendați de Poliție, plecând de la premisa stabilită deja juridic de instanțe că internetul (cu acces pentru terți) este spațiu public. Drept este că acei cetățeni amendați nu erau nici șefi de Cj și nici șefi de partide…

Să mai amintim de sutele și sutele de cetățeni amendați cu sume considerabile pentru că au mers fără mască până la farmacie să ia 3 pastile sau până la brutăria din colț să ia o pâine? Și care, poate, pe drum, nici nu s-au întâlnit cu altcineva? Dar au fost amendați și instituțiile statului (în frunte cu Poliția) dădeau apoi comunicate festiviste în care raportau cu mândri cum luptă cu fărădelegea.

Rămâne întrebarea retorică dacă toate aceste instituții ale statului care trebuie să aplice legea și – mai ales! – să slujească ideea de democrație și alegeri libere legale își fac planul de amenzi doar cu amărășteni și închid ochii în mof flagrant și complice atunci când e vorba de baronii locali care, în funcție de succesiunea Putere-Opoziție, decid chiar ei cine sunt șefi la instituții deconcentrate sau ocupă alte posturi cheie prin alte autorități.

Cică există în continuare AEP, BEJ, BEC, Poliție, Prefectură etc. Pe bune? Aaa, e sâmbătă…

Până la această oră niciuna din instituțiile menționate și nici vreo alta nu a dat niciun comunicat de presă referitoare la ilegalitatea comisă de Arsene. Deși au trecut, după cum spune facebook, 7 ore…

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Ilegal! Arsene îngrașă porcul în Ajun, după încheierea campaniei electorale!

  1. Ce semnalati Dvs sunt ilegalitati la vedere maruntisuri , in comparatie cu ilegalitatile nevazute , comise de acest specimen.
    Cei ce au in fisa postului sa vada cu infrarosu sau nu ,,manevrele,, acestui smenar , sufera de cataratca ?!

Lasă un răspuns