Ilan Laufer, propus de PSD coordonator la Roman, orașul care a avut 18 sinagogi

O nouă știre, în exclusivitate, din ședința BPJ PSD Neamț de sâmbătă: Ilan Laufer (cel refuzat de președintele Klaus Iohannis pentru numirea ca Ministru al Dezvoltării și ca vicepremier) a fost propus pentru o funcție politică la Neamț.

Nu se compară respectiva funcție politică cu cea de responsabil al finanțării investițiilor din toată țara cu fonduri de la Guvern dar poate avea o componentă eomoțională deosebită pentru cel care a legat faptul că nu a fost uns Ministru de o prespusă discriminare antisemită.

Laufer a fost propus coordonator pe fostul Colegiu 4 de deputati (unde în 2012 și-a câștigat mandatul de deputat Elena Udrea – si ea fost Ministru al Dezvoltării), colegiu care era format din comuna Ion Creangă și Municipiul Roman. La finele celui de-al 2 -lea Război Mondial, 7000 de locuitori (dintr-un total de sub 30000) erau evrei. Adică aproximativ un sfert. mai mult, în aceeași perioadă, Romanul avea nu mai puțin de 18 sinagogi.

Șeful PSD Roman este senatorul Dan Manoliu și pentru cei care nu cunosc organizarea internă din PSD și rolul acestor funcții de coordonatori zonali, nu e clar dacă Laufer, ca viitor posibil coordonator, va fi plantat în coasta lui Manoliu (adică pe picior de egalitate) sau sau ii va fi char sef parlamentarului respectiv.

PSD Neamț nu a transmis niciun comunicat presei nemțene cu mutările și permutările de pe anumite funcii, stabilite la ședința de sâmbătă. O postare de pe facebook amintește într-un limbaj fad nu spune nimic în afară de „strâns uniți”.

Pe de altă parte, cu așa atribuție nouă și importantă care îi va fi acordată (decizia urmeaza a fi luata la viitoarea sedinta) lui Laufer, social-democrații nemțeni trebuie să se roage ca fix prin perioada campanilor electorale de la anul, colegul lor de organizație să nu fie obligat să lase baltă munca de partid ca să meargă să dea cu subsemnatul prin fața procurorilor – ca martor sau în altă calitate – în dosarul anchetei cu MEGA FRAUDA DE LA Unirea Shopping Center S.A.

“Auditul intern la Unirea Shopping Center a descoperit noi dovezi ale managementului defectuos al fostului Preşedinte şi Director General, Carmen Palade dar şi implicarea unuia dintre cei mai controversaţi miniştri PSD, Ilan Laufer” a susținut Alexander Adamescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Unirea Shopping Center, intr-o declaratie citata de presă.

Detalii AICI.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns