Ilan Laufer, audiat de polițiști în cazul delapidării de la magazinul Unirea, pentru complicitate cu Carmen Adamescu

Ilan Laufer, fost ministru al Mediului de Afaceri (PSD), este audiat de polițiștii din Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE) în dosarul fraudării companiei Unirea Shopping Center, au declarat surse din Poliție pentru presa centrală.

Ilan Laufer ar fi suspect pentru Complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală. În acest dosar, Carmen Adamescu (fosta soție a magnatului Dan Adamescu) are calitatea de inculpat în dosar, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică (funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

Polițiștii au făcut percheziții la locuința din București și la vila din Corbeanca a lui Ilan Laufer, au declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose. El a fost propus ca ministru al Dezvoltării în guvernul Dăncilă la remanierea de la finalul anului trecut, dar a fost respins de președintele Iohannis. Acum, Laufer conduce organizația PSD din SUA.

Polițiștii îl suspectează pe Ilan Laufer că, în calitate de administrator la două firme, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube centrului comercial de peste 5,8 milioane de euro.

Polițiștii susțin că cei care voiau să închirieze spații în magazinul Unirea ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu firmele administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan Laufer erau transferați către patru firme din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, potrivit surselor citate.

Mai mult, polițiștii îl suspectează pe Laufer de evaziune fiscală. Ei susțin că, pentru a nu plăti taxele și impozitele pe profit la o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei, potrivit surselor citate.

În noiembrie 2018, PSD l-a propus pe Ilan Laufer pentru postul de ministru al Dezvoltării, dar președintele Iohannis a refuzat numirea sa, spunând că este ”nepotrivită”.

În perioada în care era Ministru, Lauder a fost prezentat drept „adoptat” de organizația județeană Neamț a PSD.

D.V.

 

5 thoughts on “Ilan Laufer, audiat de polițiști în cazul delapidării de la magazinul Unirea, pentru complicitate cu Carmen Adamescu

  1. Daca dl Laufer este anchetat pentru asta, de ce nu sunt anchetate si multinationalele care isi „exporta” profitul prin exact acelasi procedeu?!

  2. Nu va luati de evreu,e posibil sa va numeasca antisemit.HA,HA,HA, nimicul unui alt nimic numit DRACNEA!!!

  3. Baietanul asta,in afara de a combina pitipoance de „top”,mai stie si altceva? Ca la ce fata de om inteligent are,cred ca era paravan pt unul cu creier,mai degraba…. parerea e mai bine fundamentata si dupa isprava cu „PSD Oregon” de care au ras si gastele…….

  4. Sa intelegem ca Adamescu si-a „delapidat” propria firma, si politia e foarte preocupata de acest aspect?!….

  5. Promovati toti agaricii, care isi au locul doar prin ,,CLABURI”, cu pipite botoxate, pe post de dame de companie! Asta face viitorul celor care mai invata sau muncesc pe bune, in aceasta tara si care vor trebuie sa plateasca toata viata banii imprumutati de ilustrii din politica! Vai de noi si de tinerii care au mai ramas in aceasta ,,fosta” minunata tara!

Lasă un răspuns