Ignat dă de pământ cu toţi: TRIŞTII ACTORI POLITICI ŞI SFORARII LOR SĂ LASE JOACA DE-A PRIMARUL…

andrei ignat

Consilierul judeţean liberal (via PNL-PNTCD-PDL) Andrei Igat are propria viziune, deloc romanţată, despre bătălia ce se poartă (iar!) mâine pentru Primăria Piatra Neamţ.

Sub titlul “Împărțeala stânga/dreapta”, Ignat a publicat pe net câteva din gândurile sale de cetăţean care priveşte acest spectacol: “Răsfoiesc presa nemțeană ce abundă de declarații belicoase în pregătirea manevrelor de luni. Am zis bine manevre, căci preconizatele mișcări in executivul municipal nu vor aduce schimbări în viața mea şi a ta cetățeanule ci numai o stare de dezgust și nesiguranță. 
Exponenții social-democrați încearcă să ne convingă în cor pe mai multe voci că ei dețin elixirul vindecător pentru sănătatea orașului nostru. Mai mult decât atât prezintă justificări puerile privind dreptul lor de a guverna, vezi Doamne că așa a vrut nația acum trei ani, și fără ei ne-am lins pe bot de investiții guvernamentale în Piatra Neamț. Că din banii proprii plătim numai datorii moștenite de la stăpânii anteriori care au concubinat politic în toate modurile posibile.
Actualei conduceri populare din Consiliul Municipal ar trebui să nu-i găsesc nici o vină, dat fiind vederile mele liberale și moștenirea lăsată de un primar penal. Cu toate astea nu pot să nu reclam lipsa de înțelepciune și maturitate politică a celui ales, fie si interimar, să conducă treburile orașului. Că in locul dialogului politic și medierii din fașă a conflictelor de orice fel s-a preferat o campanie de imagine ieftină, pe astupat gropi, plătit datorii istorice și pomeni pascale din bani publici”.

Ignat nu vede situaţia în roz-bombon nici de luni încolo şi dă de înţeles că, indiferent cine va câştiga meciul de luni, cetăţeanul va fi tot la coada listei priorităţilor: “Se pare că într-adevăr s-a ajuns într-un punct critic și pentru satisfacerea unor orgolii se vrea o schimbare de imagine în conducerea orasului. Asta nu înseamnă că de luni lucrurille vor fi limpezi. Asta pentru că așa cum se întâmplă în toată țara, agenda politica nu are nimic de a face cu agenda noastră a cetățenilor, care dorim instituții mai umane, mediu economic mai favorabil, locuri de munca și siguranță pe străzile orașului. Desigur nu așteaptă nimeni să se întâmple minuni de la o zi la alta, dar in mod sigur nu se va întâmpla prea curând dacă în locul profesioniștilor vor dicta in continuare politruci de ocazie.
Stând de vorbă cu oameni de profesie, care au facut recent o serie de cercetări sociologice prin oraș, mi s-a relevat ruptura adâncă dintre conducerea politică actuală și ceea ce-şi doresc cetățenii cu adevărat. Manevrele politice sunt înțelese pe deplin și sper că vor fi taxate ca atare”
.

Analiza lui consilierului judeţean Andrei Ignat se încheie cu un apel şi un avertisment adresat actorilor din această piesă: Rog triştii actori politici din Consiliul Municipal și sforarii lor, mai mult sau mai puțin văzuți sau nevăzuți, ştiuți sau neștiuți, să lase joaca de-a primarul interimar să întoarcă instituția și proprii ochi spre cetățenii orașului și problemele lor reale. Timpul trece și vă garantez că nu iartă!”.

D. VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.