Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la hramul bisericii Secu-Tașca


Enoriașii parohiei „Schimbarea la Față” Secu – Tașca vor fi în sărbătoare la finele acestei săptămâni, când vor prăznui hramul lăcașului lor de închinăciune. Preotul paroh Dan Caia a precizat că evenimentul se va întinde pe durata a trei zile, începând încă de sâmbătă. Momentul cel mai așteptat de credincioși este aducerea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Giurgeni.
Programul hramului va începe de sâmbătă, 5 august, ora 15, cu pelerinajul pedestru „Maica Domnului – schimbarea sufletelor noastre”. Procesiunea se va desfășura pe următorul traseu: de la intrarea în Comuna Tașca (zona Cheiță) se va merge pe jos către biserica cu hramul „Schimbarea la Față”, având în mijlocul nostru Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, adusă de la Mănăstirea Giurgeni, județul Neamț. Pelerinajul va fi urmat de slujba Acatistului Maicii Domnului săvârșită în biserica parohiei. Tot sâmbătă, de la ora 17:30, într-un sobor numeros de preoți, se va săvârși slujba Vecerniei hramului, răspunsurile la strană fiind oferite de Corul Teologilor din Piatra Neamț”, precizează părintelel Dan CaiaÎn ziua prăznuirii, duminică 6 august, se vor săvârși Utrenia și Sfânta Liturghie, în sobor numeros de preoți și credincioși, urmate de Slujba de mulțumire (Tedeum) și de Pomenirea ctitorilor bisericii. Tot duminică, de la ora 20:00, în biserica parohiei, se va săvârși Taina Sfântului Maslu, în sobor de preoți, în mijlocul credincioșilor urmând să se afle Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Giurgeni.
Luni, în ziua de prăznuire a Sfintei Teodora de la Sihla, în biserica parohiei se va săvârși Utrenia, Slujba Acatistului Sfintei Teodora și Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, se va porni în pelerinaj către Mănăstirea Giurgeni, pentru a conduce înapoi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
„Astfel, vă invităm pe toți cei care puteți și aveți dragoste față de Dumnezeu și Sfinții Săi, să încununați acest eveniment prin prezența dumneavoastră!”, încheie preotul paroh.
La acest eveniment sunt așteptați să participe și credincioși din celelalte sate componente ale comunei, dar și nemțeni din toate colțurile județului, pentru care prezența la Tașca în această mare zi de sărbătoare creștină a devenit tradiție.

Alex SÎRBU / Foto Facebook

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns