Iadul alb! Restricție de tonaj pe Drumul Național Piatra Neamț – Roman, drumuri județene blocate

E ziua de iarnă cu cele mai multe probleme pe circulație rutieră datorate ninsorilor căzute în ultimele 24 de ore. Pe unul din cele mai importante drumuri naționale care străbat județul Neamt (Piatra Neamț – Roman) este deja impusă restricție de tonaj (pentru a preveni blocarea drumului de autovehicule grele) iar pe mai multe drumuri județene sunt probleme chiar și mai mari.

Circulație restricționată la 3,5 t pe DN 15D, Piatra Neamț – Roman. Circulație restricționată la 3,5 t peDN 15D, între localitățile Piatra Neamț– Roman,începând cu ora 7.00, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.#, anunta DRDP Iasi incă de la ora 7 dimineata.

În județ au fost probleme încă de azi-noapte, de la mașini derapate în afara părții carosabile până la drumuri județene care, pe anumite sectoare de drum, au devenit impracticabile. Redăm mai jos câteva din aceste probleme, așa cum au fost comunicate de ISU Neamț sau de alte surse

– Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, un autoturism in care erau 5 persoane a rămas blocat in zapada intre Com Margineni si Dochia. La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de deszăpezire de la DRUPO si un echipaj de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Autoturismul a fost degajat de catre pompierii militari. Autospeciala trimisa de DRUPO a deszapezit traseul spre Margineni. (ISU)

-DJ 207 C Stejaru – Valea Ursului drum înzăpezit ! (surse – 8.57)

-Misiune degajare autoturism derapat în afara partii carosabile pe DN 15 D Dealul Marului. Echipajul care mergea la schimbare la punctul de lucru Poienari a scos masina si a repus-o pe carosabil. (ISU – ora 9.03)

– Misiune degajare autoturism derapat în afara partii carosabile pe DN 2 în localitatea Secuieni . Echipajul de pompieri a scos masina si a repus-o pe carosabil. (ISU – 9.04)

-Conform ultimilor informări, La Oniceni nu se circulă. Dj 159 este blocat. Se acționează cu 2 utilaje (surse – 9.07)

-La propunerea Primarului de Trifești drumul DJ 157 va fi închis până la încetarea viscolului.
Exista alternativa la acest drum.(surse – 9.32)

-Misiune degajare autoturism derapat în afara partii carosabile pe DN 2 zona Castelul de apă. La locul evenimentului se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.(ISU – 10.20)

-Ambulanta BGS blocata la iesirea din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă. Aceasta se deplasa la Oniceni pentru preluarea unor pacienti pentru dializă. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autofreza din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și un utilaj de la primăria Ion Creangă.(ISU – 10.57)

-În comuna Oniceni, satele Solca și Pustieta intervine Detașamentul de pompieri Roman cu o autospecială complexă de intervenție și o șenilată pentru două persoane care trebuie transportate la dializă în mun. Roman. (ISU – 12.12)

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns