Iacoban: „Cine face drumul Bacău – Piatra Neamț cu 4 benzi i se va pomeni numele pe veci!”Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, consideră că cel puțin la fel de importantă ca autostrada Moldova-Ardeal dar mult mai ușor realizabilă este o șosea de patru benzi (două benzi pe sens) Piatra Neamț-Bacău.

În acest moment, acest Drum Național are o singură bandă de circulație pe sens pe majoritatea parcursului acestui sector de drum, ceea ce face ca, după cum spun multi șoferi (poate exagerând ușor) ca durata pentru Piatra Neamț-Bacău (60 de kilometri) să fie egală cu cea pentru Bacău-București (diferența până la mai bine de 300 km). Din acest motiv, investitorii care „urcă” de la Bucure;ti spre Nordul Țării preferă în multe cazuri ca de la bacău să facă dreapta spre Iași, județ care a cunoscut o adevărată explozie economică în ultimii ani.

Iacoban consideră că, în acest moment, mult vehiculata autostradă este o iluzie cu termen de realizare mult împins în timp. „Nu trebuie să ne așteptăm să ne pice din cer sau de la București și nu trebuie să visăm proiecte fantasmagorice. Cum ar fi autostrada. Eu sunt de acord că ar fi foarte bine dacă ar exista, numai că e într-un viitor atât de îndepărtat, că nici nu se vede. Mai repede se făcea drum cu două benzi pe sens Piatra Neamț – Bacău. Era alta legătura cu țara. Se putea face, pe alocări guvernamentale. Nu era mare scofală. Ar fi dat o șansă enormă zonei. Eu am spus demult: cine face drumul Bacău – Piatra Neamț i se va pomeni numele pe veci! Nici nu ne dăm seama ce important e! Piatra Neamț este mult în urmă”, a declarat Constantin Iacoban într-un interviu publicat de Mesagerul de Neamț.

Fostul președinte al Cj Neamț consideră că acest drum modern între Piatra Neamț și Bacău nu a fost realizat „Pentru că nu a existat și nu există preocupare. Eu am spus de ani de zile: dacă am vorbi cu dl. Umbrărescu și l-am ruga frumos, în câteva luni l-ar face. La câți bani s-au cheltuit pentru a lega trei căsuțe și să tragă apă unde nu era nevoie de ea, mai bine se foloseau pentru infrastructura de primă urgență. Asta e de primă urgență!”.

Comentarii Facebook

One thought on “Iacoban: „Cine face drumul Bacău – Piatra Neamț cu 4 benzi i se va pomeni numele pe veci!”

 1. Din cauza hotilor care au trecut pe la CJ in ultimii 20 de ani pe care i-a interesat numai sa fure bugetul alocat de la Bucuresti nu avem un drum expres spre Bacau.

  Daca faceau 2 km pe an si tot aveam rahatul ala de drum terminat in 20 de ani.

  Cum sa faca ei ceva de anvergura cind pot fura lejer cu asfaltari mizerabile si lucrari la fel.

  Pe acesti nenorociti nu-i intereseaza decit sa fure pentru ei si familiile lor pe fondul pretentiilor zero din partea unei populatii de analfabeti si manelisti.

  Uitati-va cum arata drumul spre Bicaz…un dezastru.Nici in Africa nu mai vezi asa ceva.

  A iesit cineva in strada?Ii trage cineva pe acesti hoti la raspundere dupa 1 an/2 ani/3 ani de cind au cistigat numai pe minciuni?

  Cu o populatie manelizata si tiganizata in proportie de 80% fara nici un fel de pretentii privid banii pe care ii platesc la buget prin taxe si impozite si care le sunt furati in aceeasi proportie acesti hoti nu vor face nimic decit vor fura in continuare.

Lasă un răspuns