Hyper-market cu fantoma unui brand! Nimeni nu a văzut vreun document ştampilat de Kaufland!

S-a umplut netul de vreo lună cu postările şi declaraţiile primarului Chitic sau ale unor consilieri (Romel Bîrjoveanu – vârf de lance mai acum vreo lună) care plângeau cu lacrimi cât Lacul Bicaz cum un vot negativ dat în CL Piatra Neamţ alungă marele investitor Kaufland din oraş, investitor care – nu-i aşa? – ar fi făcut şi ar fi dres câte în lună şi în stele.

image-002

Ei bine, după ce azi într-un articol anterior constatam că în mapele consilierilor locali nu există NICIUN DOCUMENT CU ŞTAMPILA KAUFLAND (vezi articolul AICI – SCANDALUL „NOUL KAUFLAND” – O firmă în insolvenţă se răsteşte la consilierii locali!), după şedinţa de CL am întrebat în dreapta şi în stânga dacă, pentru proiectul cu denumirea „PUZ KAUFLAND” (la 1 Mai) a văzut cineva vreun document cu antetul şi asumarea respectivei firme (în condiţiile în care la mapă erau documente ale unui dezvoltator imobiliar de prin Cluj Napoca, cu numele SC Grup 4 Instalaţii – firmă în insolvenţă).

Primele răspunsuri:

Consilieri locali de la PSD şi PMP – Nu am văzut, de două luni de când tot discutăm de „Noul magazin Kaufland”, niciun document al acestei firme.

Florin Fecic (Secretarul Municipiului Piatra Neamţ) – Eu am pus la mapele consilierilor locali toate documentele avute la dispoziţie. Nici eu nu am văzut vreun document sau vreo adresă sau alt act de la Kaufland!

Am adresat aceeaşi întrebare, în conferinţa de presă, viceprimarilor Luminiţa Vârlan şi Bogdan Gavrilescu, cu motivaţia că reprezantau majoritatea care şi azi a votat împotriva proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Dragoş Chitic cu titlul „Aprobare PUZ Kaufland…”. Până să răspundă viceprimarii, a ţâşnit cu răspunsul primarul Chitic care – fără a mai critica adversarii ca data trecută – a punctat din nou că „investiţia Kaufland” ar fi fost una benefică pentru oraş şi a evitat un răspuns direct. Mai mult, după ce i s-a precizat că şi secretarul municipiului spune că nu a vpzut vreun document cu ştampila K, primarul a încercat să minimalizeze informaţia, spunând că nu are ce comenta dacă secretarul nu e de faţă (de parcă vreun jurnalist normal la cap şi-ar permite să citeze aiurea o declaraţie a Secretarului Municipiului). Din tot acest răspuns voluntar şi scăldat al lui Dragoş Chitic s-a desprins concluzia că nici primarul nu şi-a asumat un răspuns tranşant de genul „da, domnule, există document ştampilat de Kaufland”.

Mai pe ocolite, părerile mergeau pe ideea că ar fi un precontract acolo între firma de construcţii şi K, că doar nu-şi permite nimeni să folosească un aşa brand de aiurea. Dar nimeni nu a văzut în documentele ajunse la Primăria Piatra Neamţ şi însuşite de primarul Chitic (că a fost iniţiator şi la proiectul „PUZ KAUFLAND” respins şi azi) o ştampilă Kaufland. Logica spune că dacă ar fi existat acel contract (sau pre-contract), chiar să nu fi fost necesar între lista standard de documente, tot ar fi fost înserat, că dădea greutate, încredere etc.

Dar concluzia este că la Primăria Piatra Neamţ nu a ajuns niciun document cu ştampila Kaufland, deşi în titlul PUZ a fost trecut numele acestui hyper-market. Nici solicitare directă, nici vreun (pre)contract cu firma băieţilor deştepţi aflată în insolvenţă. Logica spune că e foarte posibil ca nici să nu existe un document valabil LA ZI prin care Kaufland să fie parte la afacerea în care îi este vânturat numele.
Şi, în acest caz, survin două întrebări:
1.Cum e posibil să treci, tu, Primărie, numele unei firme într-un PUZ deşi firma aia nu-ţi apare în documente oficiale valabile?
2.Ce intenţionau, de fapt, să construiască acolo băieţii deştepţi de la firma aflată în insolvenţă şi care or fi dedesubturile reale ale acestei afaceri în care este vânturat, ca o fantomă, numele unui brand cunoscut?

Evident, o responsabilitate reală în a da răspunsuri la aceste întrebări le-ar avea cei care au tot ţipat „se pierd 150 de locuri de muncă pe care le-ar creea Kaufland”! Nu e musai ca aceste răspunsuri să vină pe mailul de la Vestea, pot da explicaţii şi pe facebook, acolo unde de vreo 2 luni de zile tot intoxică populaţia cu afirmaţii nesusţinute de documente…

D.VINCA

Romel Alexandru Birjoveanu se simte dezamăgit. 31 august la 17:51 ·
Am asistat astăzi, cu surprindere, la modul in care #PSD si frații săi mai mici #PMP si #ALDE au alungat din oras o investiție de 5 mil de euro si peste 150 locuri de muncă, mai exact construcția unul nou hipermarket #Kaufland. Consilierii acestor partide s-au împotrivit unei astfel de investiție. E tot mai clar că aceşti aleşi locali nu răspund în fata cetățenilor de la care si-au luat mandatul, ci în fata „înțelegerilor” de partid. Alianta PSD-PMP-ALDE scrie istorie în Piatra Neamt. O istorie tristă…

 „Ar fi” pentru că nicăieri în mapa de şedinţă de la acest proiect – şi sunt vreo 9 pagini! – nu există niciun document (dar niciunul) care să poarte ştampila Kaufland. A firmei- mamă Kaufland, a vreunei subsidiare, a vreunui „pui” (aşa cum practică multinaţionalele care fac 4-5-6 firme cu acelaşi nume)… Nu, în toate anexele de la proiectul aflat la ordinea de zi 29 („Proiect privind aprobare PUZ şi RLR aferent – Construire Hypermarket Kaufland…” nu există niciun document cu ştampila „Kaufland”. (din articolul Vestea de acum câteva ore)

cop-k

 

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Hyper-market cu fantoma unui brand! Nimeni nu a văzut vreun document ştampilat de Kaufland!

  1. Nu pot sa creeeed!!! Cum adica au scris PUZ KAUFLAND fara sa le fi cerut firma respectiva? Am mai vazut pe un site si o dezmintire oficiala de la Kaufland ceea ce inseamna ce e groasa!!! Alo, DNA, falsurile astea au fost facute doar pe un kilogram de banane???

  2. Adica baiatul asta Rromel (asta e numele sau porecla lui?) promitea locuri de munca in numele lui Kaufland si Kaufland nu stia nimic? E tare asta! Cine i-a pus pe desteptii astia pe liste?

  3. romel,,aghiotantul lui Marius Rogin(mentorul),acest cavaler al cafenelelor din Piatra Neamt,curtezanul tuturor doamnelor si domnisoarelor din oras,face politica cu fratiorul lui (inteligentul),fac cica politica prostitutei din Neamt.Cu asemenea flacai ne mai miram de ce nu inaintam ca oras si ramanem mereu in urma si cu datorii.Clar caz penal…aloooo D.N.A iara va faceti ca ploua?S.au stiti dar contribuiti la jaf!!!!

  4. Consilierii PNL au ajuns in aceasta postura jenanta cam fara vina. Au mers pe prezumtia ca domnul primar stie ce spune mai ales ca si seful de grup, d-nul Romel era un sustinator infocat si spunea intr-una „Kaufland! Kaufland! Kaufland!”. Ceilalti consilieri au picat in capcana si au fost de buna credinta pentru ca li s-a tot spus politic ca totul e in regula.
    Sunt un liberal cu state vechi si imi pare rau de aceasta pata pe blazonul partidului. Observ ca se intampla tot mai multe greseli din acestea de cand au fost inlaturati unii membri mai vechi sau mai noi si a fost cocotat in fruntea organizatiei municipale acest domn Romel.
    Cred ca acestuia ar trebui sa-i fie revocata calitatea de consilier sau macar pe cea de sef de grup ca ne-a facut destul de rusine. Iar sef de grup ar trebui sa fie domnul Obreja, sau domnii fosti viceprimari Teodorescu sau Popescu, sau doamna Muscalu, oameni competenti, cu experienta dar si cu echilibru. oameni care au facut ceva in viata lor.

Lasă un răspuns