Hramul Schitului Pocrov

Pelerinii sunt aşteptaţi sâmbătă, 14 aprilie 2018, la hramul Schitului Pocrov al Mănăstirii Neamţ din judeţul Neamţ.

Programul liturgic va începe vineri, 13 aprilie, de la ora 18:00 cu slujba Privegherii şi va continua a doua zi cu Acatistul (ora 9:00), urmat de Sfânta Liturghie (ora 9:30).

„Îi aşteptăm la hramul schitului pe toţi cei ce îi iubesc pe sfinţii lui Dumnezeu şi pe cei ce sunt apropiaţi sufleteşte de poiana raiului raiului de la Pocrov. Dumnezeu a rânduit ca în această săptămână să avem parte de o vreme plină de lumină. Nădăjduim ca sărbătoarea Sfântului Ierarh Pahomie să aducă mai multă căldură şi lumină în inima noastră. Să ne ajute Dumnezeu să ne hrănim sufleteşte din cinstirea Sfântului Ierarh Pahomie şi din bucuria pascală pe care o purtăm în sufletele noastre. Am aşteptat foarte mult sărbătoarea Învierii, astfel că nădăjduim să o purtăm de-a lungul anului, ca o binecuvântare a lui Dumnezeu în viaţa noastră”, a spus ieromonahul Ambrozie Ghinescu, egumenul Schitului Pocrov.

Amintim că Schitul Pocrov se află la patru kilometri de Mănăstirea Neamţ într-o poiană cu păduri seculare. Aşezarea monahală adăposteşte fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii Ortodoxe: moaștele Sfântului Ierah Pahomie, iubitorul de liniște și de rugăciune, moaştele Sfântului Ierah Luca al Crimeii, moaștele Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, ale Sfântului Cuvios Antipa Românul și ale Sfintei Cuvioase Matrona de la Moscova.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns