Hoț campion: 10 furturi din locuințe, pagube de 100 de mii de lei!


Un pietrean specializat în furturi din locuințe se înscrie cu ușurință în topul colegilor de breaslă pentru anul 2016, după ce a fost găsit vinovat de zece asemenea fapte, informează IPJ Neamț. Potrivit unui comunicat de presă remis de responsabilii instituției, în luna martie a anului trecut bărbatul a fost reținut de lucrătorii Biroului de Investigații Criminale, ulterior fiind arestat preventiv.
În sarcina acestuia s-a reținut comiterea a 10 infracțiuni de furt din locuințe. Persoana a fost reținută si arestată preventiv, fiind recuperat jumătate din prejudiciul cauzat, respectiv suma de 50 de mii de lei”, precizează responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.
Cu două luni înainte, au fost făcute 10 percheziții domiciliare în Piatra Neamț și comunele învecinate, când au fost puse în aplicare a patru mandate de aducere. Acestea au condus la identificarea a patru bărbați bănuiți de săvârșirea a opt fapte de furt calificat, din locuințe și societăți comerciale. Trei dintre făptași au fost reținuți și arestați preventive, fiind recuperată suma de 40 mii lei.
O acțiune mai amplă s-a derulat în luna august, când polițiști din Neamț, Vaslui, Bacău și Vatra Dornei au descins la Penitenciarul Bacău și la locuința unui bărbat din zona Târgu Neamț. „Cu ocazia perchezițiilor desfășurate la acea vreme a fost administrat probatoriul în două fapte de înșelăciune în formă continuată, comise prin metoda Accidentul,în dauna a două părți vătămate. A fost recuperat aproximativ 30% din valoarea prejudiciului total de 47000 lei, cercetările fiind continuate în colaborare cu celelalte structuri susmenționate pentru documentarea întregii activități infracționale”, a mai spus inspectorul Elena Bulgărea.
Pe parcursul întregului an 2016, Biroul de Investigații Criminale din cadrul poliției municipale a înregistrat 1524 de dosare privind săvârșirea de infracțiuni și au soluționat 1595 de cauze penale, 46 de persoane fiind reținute, alte 27 fiind arestate preventive.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns