Hora roznovenilor – bucuria moldovenilor!

„Hora roznovenilor – bucuria moldovenilor” – aceasta este „ordinea de zi”, în rezumat, a ceea ce se va întâmpla duminică, 12 august, la Roznov. Sărbătoarea dedicată deopotrivă roznovenilor de acasă, celor veniţi în concediu de la muncă în străinătate dar şi turiştilor aflaţi în zonă îşi propune ca, pentru câteva ore, să se definească printr-o adevărată demonstraţie a ceea ce înseamnă nu doar jocul şi voia bună ci şi socializarea reală între oamenii unei comunităţi.

<<Începând cu orele 15:00, vă așteptăm în fața primăriei, imbrăcați în ie sau cămașă populară pentru a vă alătura paradei festivalului, iar la ora 16:00 va începe spectacolul pe scena din parcul orașului. Maeștri de ceremonie vor fi Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman și ANDREI BALAN iar invitați de seamă Mihaela Gurau, Andreea Haisan, Laura Haidau, Paul Ananie, Grupul folk “Eu cred” și “Mugurașii roznoveni”.
La joc ne-or însoți dansatorii Ansamblul Folcloric Codrii Neamţului iar Global Stage ne va asigura, ca de fiecare dată, cea mai bună sonorizare!
Avem pregătite multe surprize pentru voi, vom premia cel mai frumos și mai complet costum popular, dar și cel mai bun dansator. Spectacolul se va încheia cu un superb foc de artificii!
Vă așteptăm cu mare drag!>>, transmite primarul Ionel Ciubotaru, din partea organizatorilor.

După cum se vede şi în afiş, pe scenă, alături de nume consacrate, vor urca şi „bobocii” de la Muguraşii Roznovenilor care, deşi fac parte dintr-un ansamblu relativ recent înfiinţat, dau semne că vor ca toată ţara să ştie de ei.

Într-o manifestare dedicată folclorului moldovenesc autentic, pata de culoare este Grupul Folk EU CRED, cunoscut pentru repertoriul naţional şi patriotic. Cu siguranţă că preotesele Cristina Marin, Elena Ropotoaia şi poliţistul Marius Coşerariu vor cânta şi la Roznov piesa de rezistenţă STĂPÂNI LA NOI ACASĂ în care îi îndeamnă pe români să „scoateţi steagul la vedere…”. Reamintim că videoclipul respectivei piese are peste 1.000.000 vizualizări pe facebook.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns