Hopșa (PNL) explică cum câștigă PSD voturi: „Dulamă va fi noul director adjunct la Protecția Copilului!” VIDEO


Laurențiu Dulamă (fost vicepreședinte al CJ Neamț și actual consilier județean) ar urma să fie viitorul director adjunct al DGASPC Neamț – asta a declarat în urmă cu câteva zile Florin Hopșa, consilier județean ales pe listele PNL, la o emisiune Vestea Tic-Tac realizată de Vestea.net (vezi video al finalul știrii).
Informația făcută publică de Hopșa vine în contextul în care cele 2 voturi ale aleșilor județeni PPUSL (Dulamă plus Văcariu) sunt cruciale în ecuația alegerii vicepreședinților CJ.
Reamintim că la o ședință antetioră, consilierii PPUSL au ieșit din sală alături de PNL și USR, dându-i astfel șah lui Ionel Arsene (președintele CJ Neamț și PSD Neamț) care s-a trezit fără cvorum de ședință. La vremea respectivă, apropiați ai lui Dulamă declarau pentru Vestea.net că s-a întâmplat așa pentru că „Arsene a tras țeapă”.

La DGASPC Neamț chiar a început un concurs pentru funcția de director adjunct. S-a înscris un singur candidat a cărui dosar a fost admis și care urmează să compară în fața comisiei pe data de 18 februarie. Pe siteul DGASPC nu scrie cine e candidatul ci, conform noii mode care ar pune în prim-plan protecția datelor personale, în loc de numele nadidatului este numărul dosarului de înscriere.

Am încercat să-l contactăm pe Dulamă pentru ca acesta să certitice dacă el este sau nu „Numărul 4815” dar acesta nu a răspuns la telefon.

În anunțul de mai sus este un detaliu interesant: „personal contractual”. Probabil (în ipoteza Dulamă și consilier județean și director adjunct) ar putea fi vorba de o chichiță pentru ca acesta să nu-și piardă „butonul de consilier județean”, legea interzicând funcționarilor publici să fie și aleși.
În același timp, ar putea fi și o capcană pentru Dulamă pentru că și legislația și practica ANI fac trimitere și la „funcții asimilate celor de funcționari publici” și este evident că postul de director adjunct la Protecția copilului se încadrează aici. Mai mult, DGASPC este o instituția care funcționează în subordinea CJ, cu bani de la bugetul CJ și lui Dulamă (dacă despre el este vorba) i se crează o capcană de toată frumusețea pentru a deveni incompatibil (sau în conflict de interese) dacă va dori să-și păstreze și funcția de ales județean. Sau poate, abia ulterior i se vor explica aceste detalii, ca să fie convins să renunțe la funcția de consilier județean și de pe lista comună a Alianței de la locale (PSD. ALDE, PPUSL) să vină un supleant de la PSD care să nu mai facă atâtea mofturi.

 

 

D.V.

 

Lasă un răspuns