Harpa, campionul PSD Neamț pe urban! 42,6 %!

PSD Târgu Neamț este în topurile interne de partid campionul pe urban, obținând 42,51 procente. Și în celelalte localități urbane a câștigat, dar nu la asemenea scor cum a obținut echipa condusă de Daniel Harpa.

Rezultatele la Târgu Neamț pentru Camera Deputaților sunt următoarele (la Senat, fiind un pic mai mari pentru că nu au depus liste și asociațiile etnicilor de alte naționalități):

PSD – 2327 voturi, 42,61%
PNL – 989 voturi, 18,11%
AUR – 659 voturi, 12,07%
USR-PLUS – 643 voturi, 11,77%
PMP – 255 voturi, 4,67%
Pro România – 198 voturi, 3,63%.

Cu voturi și procent mai mult decât duble față de PNL-ul de pe locul 2, PSD-ul lui Harpa a câștigat de o manieră clară și aceste alegeri. Mai mult, dacă dăm deoparte PMP și Pro România care sunt sub pragul electoral (și la Tg Neamț dar și în țară), observăm că practic PSD a scos la Tg Neamț cât PNL, AUR și USR-PLUS la un loc.

Și asta în condițiile în care echipa de la PSD Târgu Neamț a făcut (în general) o campanie cumva diferită față de cea județeană a social-democraților. În toată această perioadă, Harpa și colegii lui nu au făcut parte din hora stridentă a PSD-iștilor care zi-lumină postau mesaje agresive (unele chiar triviale) despre Iohannis, Orban și PNL-iștii nemțeni ci au vorbit majoritar despre ce au făcut și ce vor face ei, PSD-iștii.

În paragraful de mai sus este mențiunea „în general” pentru că, și la Târgu Neamț, există o susținătoare PSD foarte vivace, cu o agresivitate după spre isterie, un fel de Șoșoacă a mesajelor scrise (fostă candidată PMP).

În rest, la Neamț PSD a câștigat, cum spuneam, și celelalte localități urbane dar cu scoruri sub cel de la Tg Neamț:
– Piatra Neamț – PSD 26,69 %
– Roman – PSD 30,16 %
– Bicaz – 38,20%
– Roznov – 26,13 %.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns