Harpa anunță ALERTĂ la Tîrgu Neamț: „Tăiem ajutoarele sociale rromilor implicați în violențe, demarăm proceduri de decădere din drepturile părintești!”

Primarul Daniel Vasilică Harpa de la Tîrgu Neamț anunță măsuri ferme, fără precedent, ca reacție la violențele stradale de aseară, inclusiv tăierea ajutoarelor sociale rromilor implicați în conflict dar și demararea procedurilor de decădere din drepturile părintești celor care au ieșit la mpcel cu copiii de mână.

Aceste măsuri dar și alte informații sunt anunțate printr-un comunicat al Primăriei Tîrgu Neamț, emis după o ledinţă extraordinară a Comisiei de Ordine şi Siguranţă Publică care a avut loc astăzi. Din acelaşi document în care se face şi un inventar al daunelor comise, se deduce că în afară de armele pe care şi le-au adus de acasă (topoare, răngi), beligeranţii s-au înarmat şi la faţa locului (bănci vandalizate, pavele sau gresie,  dislocate din treptele unui magazin, jardiniere distruse).

Mai jos, fragmente din comunicatul emis de Primăria Tîrgu Neamţ

<<În cursul zilei de astăzi, la ora 13.00, am convocat Comisia de ordine și siguranță publică împreună cu Consiliul Local al orașului Tîrgu Neamț. Au fost invitați atât primarul comunei Vînători- Neamț, cât și reprezentanți ai Poliției Locale Vînători-Neamț, de unde provin toate cele 10 persoane de etnie rromă ridicate de Poliție până în prezent.

Competențele Primăriei orașului Tîrgu Neamț, în astfel de situatii sunt limitate, dar cu toate acestea printre primele forțe de intervenție ajunse la fața locului au fost patru polițiști locali, îmbrăcați în uniformă și trei în civil, aflați în afara programului. Aceștia au intervenit în plină încăierare, deși Poliția Locală nu are în dotare armament.

Voi lua cele mai drastice măsuri care țin de competența noastră, permise de legislația în vigoare, pornind de la tăierea ajutoarelor sociale la toți cei implicați în acest conflict violent, până la decăderea din drepturile părintești a celor care au și-au implicat copiii minori în conflict. Vom  monitoriza mult mai strict cartierului Tăbăcari, de unde provine una dintre părțile implicate în incident. Avem însă mare nevoie ca aceste măsuri să fie implementate și la nivelul comunei Vînători – Neamț, de unde provin cele zece persoane ridicate până în acest moment de Poliție.

În urma evaluării preliminare a pagubelor, s-au identificat următoarele: două indicatoare rutiere îndoite pe str. Radu Teoharie, două autoturisme cu parbrizul spart, un balcon proprietate privată a unui magazin deteriorat prin lovire (geamuri sparte), treptele de acces ale unui magazin au fost dislocate, patru jardiniere stradale vandalizate, două bănci distruse.

Fac apel la toate forțele de ordine publică, să ia foarte în serios această situație și să o trateze  cu prioritate, pentru a preveni orice alte urmări și pentru a oferi cetățenilor orașului certitudinea că suntem în siguranță.

Nu pot accepta ca orașul nostru să se transforme într-un câmp de luptă și cetățenilor să le fie teamă să iasă din casă.

Rog orice persoană care asistă la cel mai mic incident violent să sesizeze imediat prin apel la  numărul unic de urgență 112, dar și  Tel Verde Poliția Locală 0233661115.

Primar, Vasilică Harpa”

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Harpa anunță ALERTĂ la Tîrgu Neamț: „Tăiem ajutoarele sociale rromilor implicați în violențe, demarăm proceduri de decădere din drepturile părintești!”

  1. Au fost implicati vreo 300 de adulti . Mi-ar place sa vad ca acesti 300 nu mai primesc ajutor social.Sper sa existe si cadrul legal pt acest lucru.

  2. Suarez nu-ti fa iluzii,ajutorul social aduce voturi ca altfel,il mai voteaza…….SPATARU P.!

Lasă un răspuns