Harbuz şi Simionică au aflat din presă că Fiterău a întors spatele PSD!

Liderii şi responsabilii de campania pe Piatra Neamţ au aflat din presă de faptul că Ioan Fiterău, anunţat drept candidat pentru lista PSD pentru CL Piatra Neamţ, şi-a dat demisia din partid şi nu mai vrea să fie nici pe lista de candidaţi. Asta spun şi deputatul Liviu Harbuz (candidatul PSD pentru Primăria Piatra Neamţ) şi Aurelia Simionică (preşedinte PSD Piatra Neamţ) care au aflat de decizia lui Fiterău de a întoarce spatele respectivei echipe politice… din comunicatul difuzat aseară de presa online din Neamţ.

Dând de înţeles că supărarea directorului Urban ar avea legătură cu locurile de pe listele de candidaţi, şefa PSD Piatra Neamţ a precizat: „Şi după statut şi după logica de organizare a unui partid, nu şeful de organizaţie propune. El poate să susţină. La noi e transparenţă, cei care au dorit a făcut cereri de candidatură, au fost aprobate de Biroul Municipal, oamenii au fost susţinuţi considerându-se că au activitate anterioară”.

Cât priveşte demisia „trântită” prin presă, Simionică a menţionat că „Sincer, rămân la părerea că în campanie dar nu numai în campanie, orice om trebuie să-şi găsească loc şi să facă parte din echipă. Nu am ştiut de demisia lui până nu am aflat din presă. Ştiam că sunt nişte disensiuni, la un alt nivel, nu am ştiut cum au evoluat lucrurile… În campanie fiecare om este valoros, dumnealui şi-a dorit însă un alt făgaş, o altă modalitate de implicare şi de exprimare… Nu ştiu spre ce partid s-ar îndrepta, în momentul de faţă nu am nicio informaţie în acest sens. Nu cred că spre PNL sau spre dreapta, că nu este genul ca şi mentalitate şi mod de gândire”.

Deputatul Liviu Harbuz, candidatul PSD pentru Primărie, a fost laconic în a-şi exprima reacţiile după tam-tam-ul făcut de Fiterău, dar nu a dat de înţeles deloc că ar regreta respectiva plecare.

Astfel, la solicitarea de comenta demisia respectivă din PSD, răspunsul lui Harbuz a fost: „Este un gest unilateral. E treaba lui…”.

Despre viitoarea destinaţie a ex-PSD-istului: „Nu ştiu. Probabil se va regăsi pe listele unui alt partid. Din ce am auzit, ori ALDE ori PNL…”

Despre momentul aflării despre „divorţ”: „Am aflat din presă de demisia lui…”.

Despre „eleganţa” unei demisii anunţate întâi la presă: „Nimeni nu e perfect. Probabil că are motivele lui pentru care şi-a dat demisia”.

Harbuz nu a exclus nici varianta ca demisia să aibă şi conotaţii legate de locul de muncă al lui Fiterău (care este director la Urban, firmă care aparţine Primăriei Piatra Neamţ): „Din câte ştiu eu, el este director într-o societate a Primăriei, în concediu. Posibil să aibă şi această situaţie o legătură cu demisia lui”.

În ce măsură această ultimă ipoteză stă în picioare, acesta este un element care ar trebui lămurit chiar de demisionar. Din păcate, comunicatul trimis de Ioan Fiterău, aseară, presei locale, este plin de formulări eliptice, neclare, care lasă loc la interpretări diverse.

D.VINCA

cop fiterau

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.