Harbuz: Să nu uităm însângeratul 11 septembrie!

A comemora memoria celor dispăruți la 11 septembrie 2001 înseamnă în primul rând să ne amintim că sacrificiul lor nu a fost în zadar.

La 14 ani de la tragedie, gândurile noastre încă se îndreaptă către victimele celui mai sângeros atac din istoria noastră modernă și suntem alături de națiunea americană  în eforturile continue pentru ca acele clipe groaznice trăite în 2001 să nu se mai repete.

România este una dintre țările care trebuie să își manifeste în mod puternic și explicit compasiunea și recunoștința față de victimele tragediei. La doi ani după 11 septembrie 2001, am devenit membri ai NATO iar după încă doi ani încheiam negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

În fața amenințărilor organizațiilor teroriste la adresa ordinii mondiale, România și-a arătat valoarea strategică și militară, a dovedit că este un partener de încredere în alianța transatlantică, iar militarii români și-au demonstrat eroismul și spiritul de sacrificiu în teatrele de operațiuni.

România, alături de restul statelor lumii democratice și civilizate, a învățat că vigilența este prima armă de luptă împotriva terorismului, iar structurile de siguranță națională dovedesc profesionalism și implicare totală în misiunea grea pe care o au, aceea de a lupta împotriva celui mai mare dușman cu care ne confruntăm cu toții la nivel mondial: terorismul.

La 14 ani distanță de la evenimentul tragic care a zdruncinat o întreagă planetă, nu putem să fim indiferenți la ce se întâmplă în alte părți ale lumii. Încă resimțim efectele în vremuri ce sunt și acum încă tulburi, iar dacă nu vom manifesta solidaritate față de victimele din prezent ale fundamentalismului islamic, multe dintre acestea chiar de confesiune musulmană, înseamnă că nu prețuim la adevărata valoare memoria eroilor din acel însângerat 11 septembrie 2001.

Liviu Harbuz
Deputat PSD și Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților

7 thoughts on “Harbuz: Să nu uităm însângeratul 11 septembrie!

 1. Domnule doctor…………………………………….chiar credeti ce spuneti ? TERORISMUL ? FACUT, EXECUTAT DE CINE ? O LUME INTREAGA, DIN CARE FAC PARTE SI EU, NU MAI CREDE SAU, MAI BINE ZIS, NU CREDE POVESTEA AMERICANA ! Aici in ziua fatidica un nou false flag a fost conceput de strategii Americani, un inceput al tuturor nenorocirilor de dupa ! S-a democratizat orientul ? Canci ! Dupa 14 ani, America ne anunta ca se lupta cu alti si alti teroristi, acum mai periculosi, mai determinati…… Acum e ISIS, ca pe defuncta Al Qaida, ar fi ingropat-o ! Sanchi, gargara… Da’pe ISIS-isti cine-i inarmeaza ? Putin cumva ? Siiiigur, asta-i dusmanul lumii civilizate. Daca Rumanul nostru ar iesi la lupta sa redobandim furatele bogatii precum petrolul si gazul, oare cum s-ar numi……..? TOT TERORISTI ! Ni se prezinta ca teroristi niste indivizi care lupta pentru o idee, pentru un tel…… Acela de a nu gafai sub povara stapanirii straine ! Asa cred eu ! Si…..I bet I think good ! Scriu asa, ca daca nu-mi plac toate actiunile Americane, pre limba lor tot am sa vorbesc din cand in cand ! Zau, poate ca n-aveti voie sa va spuneti opinia reala, dar macar n-o expuneti p-aia fabricata in laboratoarele CIA si FBI ! Atat ! Multumesc ! despre imigranti sau refugiati……scriu pe FB. NU, nu scriu, imi dau cu parerea !

 2. Asta se pricepe sa dea cu limba-n harbuz in loc sa muste. Ce sa-i facI ? Trebuie sa-l pun in caietelu’ meu pe fila cu…”profesionisti cu limba pe spate”.
  Eu nu sint P(i)S(i)D(i)-sta, si am o pisica pe care-o cheama P(i)SD-oi. Si vrea si ea, limbi din astea…”culte”. Cind sa ne deplasam la sediu ?

 3. Lolito, scumpo, adorato, da’ cin-ti-o zas tie ca io-s PSD-ist sau PNL-ist ? Si ce-nseamna….sa musc ? De ce as musca un om care are alta viziune decat a mea ? Cred ca, precum robotii lui Asimov si noi cei care postam, ar trebui sa avem un cod comportamental. Sa avem o limita de limbaj si atitudine ! N-asa ? Hai, spune ca nu esti de acord cu mine ! Loli, m-ai suparat si te-ai suparat ca vacarul pe sat ! Nu-s eu ala a carui jugulara o cauti tu ! Ti pup, ca-ntotdeauna !

 4. Eu n-am zis ca esti cu vreo culoare politica.Am zis de harbuz ca vorbeste cu lemne-n gura si si-a gasit sa pupincureasca imperiul american pentru ceva fals.Nu m-am suparat pe nimeni ci doar constat ca limbi-curismul romanesc se propaga continuu.
  Iar ti pup, ca-mi placi, din toate comentariile tale

 5. Hormonel, dragosteo, adica vrei sa ne impinji pe unul in bratele celuilalt ? La tine neuronul….e setat pe sex ? Ca doar n-om sta sa coasem goblenuri….. Da’ poate muierea-i maritata…… Da’ poate si io-s…..pacatos. Si daca ne afurisesc consoartele ? Iadu’ ne vede p-amandoi ! Asa ca….o „frigem” „plantonic” aicisea ! Suporta-ne asa cum si noi om suporta sa ne mai baji in sama ! Taaaare-ti multamim !

 6. Cit de jegosi sunt americanii astia!!!!
  Vesnice victime ále terorismului….saracii…. Sta-le-ar petrolul in gat sa le stea… Americanii nu sunt de plans….pacat insa de victimile lor”colaterale”,care de cele mai multe oři sunt chiar ai lor…. bleahhh

Lasă un răspuns