Harbuz, mutare de șah-mat! „Donez din banii mei, în numele tuturor consilierilor, 20.000 de lei, pentru ONG-ul care face ATI-ul modular…”

Liviu Harbuz a arătat ieri, în ședința de CL, că poate produce oricând un moment de sclipire, atunci când a dat practic șah-mat opoziției PMP care insista pentru un amendament prin care 20.000 de lei să fie mutați de la finanțarea Campaniei Piatra Curată ca donație pentru ONG-ul Dăruiește Viață, implicat în realizarea ATI-ului Modular din curtea spitalului județean.

Amendamentul a fost făcut de „grupul PMP-PSD”, după cum a anunțat un consilier popular. În ciuda explicațiilor oferite de conducerea Primăriei că ar fi, vorba, de un proiect cu totul nou (așa-zisul amendament propunerea mutarea banilor de la Religie-Cultură-Civic la… Sănătate) sau a reiterării sugestiei ca să fie inițiat un proiect de hotărâre dedicat, consilierii PSD-PMP nu au cedat, printre argumente fiind și unele de-a dreptul zglobii, precum „să amânăm curățenia de primăvară”.

Pe acest fundal de dialogul al surzilor a intervenit Liviu Harbuz, încă ales local (până ajung la Prefectură documentele ANI-ICCJ) și a dat replica și soluția zilei: „20.000 de lei fac eu donație în numele tuturor colegilor consilieri, ca să participăm la Fundația Dăruiește Viață, în beneficiul spitalului. Să-mi spună acum, dacă este vreun coleg care nu dorește să donez și în numele lui”.

A urmat un foarte scurt moment de stupoare și apoi aplauze din partea majorității consilierilor. Dar grupul PSD-PMP tot nu a retras amendamentul, acesta a fost supus la vot și a picat.

D.V.

Lasă un răspuns