Harbuz, juma’ de pas spre portiera lui Arsene!

Liviu Harbuz a făcut jumătate de pas pentru a-i ține portiera lui Ionel Arsene – aceasta ar putea fi o posibilă interpretare a anunțului făcut aseară de președintele Consiliului Județean Neamț coroborat cu cel de acum câteva zile al șefului Pro România Neamț.

Arsene anunța aseară că Guvernul României a alocat 21 milioane de lei pentru proiectarea noului Spital Județean de la Piatra Neamț după ce, în urmă cu o săptămână, într-o conferință de presă susținută la sediul Pro România Neamț, Harbuz se arăta sceptic cu privire la realizarea respectivei investiții și spunea „Îi țin portiera de la mașină celui care face un așa spital, în termenul anunțat. Vorbim despre spitalul din proiectul ăla frumos, de 11 etaje și îi țin portiera cu maxim respect, nu ca să-i prind degetele”.

Întrebat astăzi de Vestea dacă în contextul furnizării de către Guvern a finanțării proiectării noului Spital nu simte tentatația de a se duce spre parcarea în care e mașina lui Arsene ca să țină portiera, așa cum a promis, Liviu Harbuz a răspuns: „Eu sunt un om care se ține de cuvânt și, așa cum am promis, voi ține portiera celui care va face spitalul indiferent cum se numește sau cât de drag îmi e sau nu. Dar deocamdată nu am de ce să fac niciun pas în sensul acesta pentru că eu nu am vorbit de proiectare sau de finanțare ci de realizarea lucrării. Deci vreau să văd – nu pentru mine ci pentru nemțenii care merită tot ce e mai bun! – acest spital nou nu desenat pe hârtie sau în filmulețe, nici în viitorul proiect ci construit, dotat cu tot ce trebuie, funcțional și în acel moment voi face ceea ce am promis. Și fiți sigur că nu doresc să scap de acest gest, chiar vreau ca un nou spital să fie construit”.

Reamintim că Arsene și Harbuz au fost colegi în PSD Neamț. Ambii au ajuns deputați la alegerile parlamentare din toamna lui 2012 iar apoi, pentru vreo 3 ani au condus împreună organizația județeană social-democrată (Arsene președinte, Harbuz președinte executiv).

D.V.
Foto – arhiva Vestea (2014, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale)

Lasă un răspuns