Harbuz în RĂZBOI TOTAL cu Ponta! Pro România Neamț în pragul imploziei totale…

Liviu Harbuz, coordonatorul Pro România Neamț este în război total și asumat cu conducerea centrală a partidului. Adică, direct și indirect, cu Victor Ponta.

Decizia Comisiei de Etică a Pro România prin care erau anulate decizii ale Biroului Executiv Județean este considerată o „fițuică redactată de un grupuleț de interese”, după cum relevă un printscreen cu o discuție dintr-un grup intern Pro România Neamț (făcut public de TVM Neamț):


Este de notorietate că aceste Comisii de Etică de la nivel central iau decizii agreate (de multe ori validate oficial) de conducerile centrale, ori în acest caz epitetele de „fițuică” și de „grupuleț de interese” (la adresa Comisiei de Etică) este un afront clar și frontal la adresa conducerii naționale a Pro România.
Mai mult, în condițiile în care ar exista cică chiar documente oficiale (chiar cu semnătura secretarului general național de la Pro) care invocă faptul că decizia Comisiei a fost retificată de BEx național), mesajul extrem de agresiv dar și de sincer, probabil, al lui Harbuz lovește fix în Ponta și în restul conducerii centrale.

Mai mult, un drept la replică remis aseară de Liviu Harbuz aceleeași publicații (TVM Neamț) nu contestă deloc veridicitatea printscreenului ci o confirmă, fie și indirect, acuzându-i pe furnizori că ar arăta ce se întâmplă real în interiorul formațiunii: „Regret că anumite lupte interne pentru putere, interese personale sau de grup generate de minți alienate au ajuns în spațiul public, în loc să fie menținute în comunicarea internă a partidului PRO ROMÂNIA, filiala Neamț”.
Interesant și mesajul/diagnostic care-i vizează pe cei neagreați de Harbuz, „minți alienate”.

Și cum DEX-ul nu lasă loc la interpretări…

ALIENÁT, -Ă, alienați, -te, adj.s. m. și f. (Persoană) care suferă de o boală mintală; nebun, dement. [Pr.-li-e-] – Din fr. aliéné, lat. alienatus.

… rezultă că șeful Pro România Neamț îi consideră „nebuni” și „demenți” chiar pe colegii aduși de el în organizația Neamț, chiar în funcții de conducere.

În condițiile în care până acum a fost vorba mai mult de o bătălie mocnită Harbuz-Ponta dar primul pare să-și dorească războiul cât mai public și exploziv, apare întrebarea firească dacă nu cumva Harbuz forțează intenționat o sancționare a sa (demitere din funcția de coordonator). Promotor (fără succes!) al unei alianțe la Neamț a Pro România cu forțele de dreapta (PNL și USR), considerat a fi cel de la butoanele din spatele celor doi consilieri locali de la Piatra Neamț, de la Pro, aflați în alianță cu primarul liberal Carabelea, oare să-și dorească Harbuz un motiv de victimizare (în cazul în care Ponta ar răspunde la aceste mesaje)?

E greu de estimat ce va urma în organizația Pro România Neamț care este efectiv pe un butoi de pulbere. Deciziile BExului județean invalidate la centru și tot acest ping-pong cu mesaje date de cele două tabere locale nu fac decât să bulverseze pe simpli membri de partid (câți or mai fi fiind), pe consilierii locali din comune care de la o zi la alta află ba că au șefi noi, ba că ăia noi sunt invalidați de București.

Practic, tot acest război intern dinamitează, pe fond, tot ce au muncit în ultimii 3 ani Liviu Harbuz și colegii săi, atât cei agreați acum cât și cei „alienați”. Cine câștigă din această implozie locală, în condițiile în care oricum Pro România nu stă prea bine nici la nivel național, nici în Neamț?

În condițiile în care, la nivel național, Ponta duce Pro România tot mai aproape de PSD e clar că situația de la Neamț îi poate bucura pe cei de dreapta. Probabil, că la cât zgomot pentru nimic e în Pro România Neamț, oricum ițele sunt foarte încurcate.

Cert este că, pe fond, Liviu Harbuz și Victor Ponta (altădată și buni prieteni, după cum arată mai vechile declarații publice) seamănă foarte mult. În vreme ce liderul național (care mai apare când și când prin câte o emisiune, în rest pare plicitisit de politică) ar „închina” partidul către PSD, cel de la Neamț pare decis – în condițiile în care nu i-a ieșit politica județeană de alianțe – să securizeze măcar „închinarea” voturilor din CL către PNL-Carabelea (primarul).
De ce să gireze TOTAL un partid mic (care, ce e drept, a primit funcția de viceprimar) o guvernare locală tot mai controversată și incompetentă care, la niciun an de la instalare, a produs doar proba SINECURISMULUI și PILOȘENIEI, asta doar Liviu Harbuz poate ști. Fotografia de jos arată (apropos de acuzele din campania de la locale, cu „Chitic și obsesiva lui agendă”), că, de la Chitic la Carabelea, agenda s-a păstrat, doar că acum e „la purtător” (se poate citi și „la aghiotant”):

Firește că și Ponta și Harbuz sunt animați, după cum o spun chiar ei, doar de intenția binelui public, a intereselor comunității, nu de alte calcule politicianiste sau legate de interese personale sau de grup, nu-i așa?

Vom reveni.

D.V.

Lasă un răspuns