Harbuz dă cărțile pe față! Trădarea consilierilor Ciubotaru și Vornicu, în favoarea lui Arsene, cu ordin venit peste capul lui!


Trădarea consilierilor județeni (2 din 3) de la Pro România în favoarea PSD-Arsene este taxată dur de coordonatorul organizației județene, Liviu Harbuz, care anunță că această „defectare” frontală de la linia anunțată în campaniile electorale din 2020 a fost făcută peste capul său, prin direcționarea respectivilor de către secretarul general al partidului, de la nivel național, Marina Neacșu.

Harbuz anunță într-un comunicat remis în urmă cu câteva minute că „PRO România Neamț se va reuni în forurile sale statutare județene pentru a lua deciziile în mod democratic” și că, în funcție de aceste decizii, „voi stabili dacă voi mai rămâne sau nu membru PRO România”.

Altfel spus, Harbuz spune că joacă cu demisia pe masă dacă forurile județene nu decid (și cele naționale nu confirmă) trădarea principiilor votate și asumate până acum de echipa Pro România de la Neamț.

Mai jos, integral, mesajul ferm al lui Liviu Harbuz:

<<Comunicat de presă

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Neamț, ședință convocată de către consilierii PNL, USR-PLUS, PRO România.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins alegerea Vicepreședinților Consiliului Județean. Deși în cadrul acestei alianțe au fost stabilite propunerile pentru funcțiile de vicepreședinți, respectiv Florin Zaharia din partea USR-PLUS și Florin Hopșa din partea PNL, cei 3 consilieri județeni PRO România Neamț: Mădălina Ciubotaru, Cătălin Chiței și Florin Vornicu au fost contactați de secretarul general al PRO România Național, Marian Neacșu, care le-a dispus ca ei să voteze propunerile PSD pentru funcțiile de vicepreședinți, și asta fără ca Secretarul General să mă contacteze.

Așa cum am declarat de nenumărate ori, eu, în calitate de Coordonator PRO România Neamț, nu voi fi niciodată de acord cu o alianță cu PSD-ul condus de Ionel Arsene. Echipa PRO România Neamț nu a fost construită pentru a deveni o anexă a PSD-ului, așa cum a devenit ALDE.

Cu toate că decizia mea, în calitate de coordonator al PRO România Neamț, a fost să respectăm în continuare alianța cu PNL și USR-PLUS, consilierii județeni PRO România au ales să voteze după cum urmează:

  • Mădălina Ciubotaru și Florin Vornicu: pentru vicepreședinții propuși de PSD

  • Cătălin Chiței: vot anulat

invocând ordinul primit de la Secretarul General al PRO România Național, Marian Neacșu.

Este evidentă o apropiere a PRO România de PSD în condițiile în care discuțiile între consilieri  județeni PRO România Neamț și Secretarul General, Marian Neacșu, s-au purtat prin intermediul și prin telefonul lui Ionel Arsene.

PRO România Neamț se va reuni în forurile sale statutare județene pentru a lua deciziile în mod democratic. În funcție de aceste decizii voi stabili dacă voi mai rămâne sau nu membru PRO România.

Minciuna și trădarea sunt, din păcate, apucături politice la care unii politicieni, noi sau vechi, apelează în ciuda promisiunilor de politici reformatoare.

Rămân consecvent în opțiunile mele politice și în promovarea reformei reale în politică.

Liviu Harbuz,
Coordonator PRO România Neamț>>.

 

Interesant este, din ce spune Harbuz, și cum consilierii județeni cărora el le este șef politic („coordonator” asta înseamnă în esență, „șef” nu „subordonat” au fost convinși de un șef de la București din Pro România, de Marian Neacșu (care ar fi vorbit și direct și prin Arsene cu aceștia) care apărea în Neamț, acum vreo 3, pe vremea când avea aceeași funcție de secretar general dar nu la Pro România ci la PSD.
Iar la acel moment Neacșu ajungea în Neamț (în februarie 2018) într-un moment de criză maximă a organizației numită, elegant, „necazul lui Arsene (adică arestarea preventivă a acestuia în primul dosar pentru fapte de corupție, aflat acum pe rolul instanțelor de judecată).

<<Neacşu, despre Arsene: “Trofeu al Statului Paralel! Nu cred în coincidenţe!” VIDEO>> – era titlul de la acea vreme, din Vestea, care devoala relația de încredere dintre cei doi, valabilă și acum, după cum se vede, chiar dacă Neacșu și-a schimbat partidul.

D.V.

One thought on “Harbuz dă cărțile pe față! Trădarea consilierilor Ciubotaru și Vornicu, în favoarea lui Arsene, cu ordin venit peste capul lui!

  1. Foarte bine ti-a facut! Nu deranjeaza pe nimeni demisia ta! Si asa nu mai aveai ce cauta in politica! Acum urmeaza sa „dai cu subsemnatul” pt. faptele de coruptie! Nu are cine sa te mai apere!

Lasă un răspuns