Harbuz a scos rromii la curăţenie pe malurile Cuiejdiului!

Albia Cuiejdiului, în zona din amonte de Kaufland, a fost terenul de acţiune a unei ample operaţiuni de ecologizare, realizată joi la iniţiativa deputatului PSD Liviu Harbuz.

Zeci de saci cu gunoaie de toate felurile au fost adunaţi de cei aproape 80 de voluntari care s-au alăturat candidatului PSD pentru Primăria Piatra Neamţ în a oferi o rezolvarea „acestui loc care cere ajutorul”.

S.O.S.ului lui Harbuz i-au fost alături Asociaţiile Bâtca Doamne şi „Piatra Neamţ, te iubesc” dar şi ai comunităţii rrome din Piatra Neamţ (locul 1 la mobilizare, asigurând majoritatea voluntarilor).

„Acţiunea de voluntariat în care au fost implicaţi şi membrii comunităţii rrome din Piatra Neamţ are, de fapt, un dublu impact. Pe de o parte, acela educativ pentru că un om care adună gunoaie, cară nişte saci grei în spate, în condiţiile pe care le vedeţi, şi este implicat direct într-o asemenea operaţiune va ţine minte şi atunci când va mai fi tentat să arunce o sticlă sau un deşeu se va gândi de două ori înainte sa facă aşa ceva, pentru că va şti cât de greu e să cureţi apoi. Dincolo de acţiunea educativă este participarea lor efectivă, a celor care au muncit din greu astăzi la acestă acţiune ecologică, de salubrizare a acestei zone. Mulţumesc pe această cale comunităţii rrome care ne-a sprijinit cu 53 de oameni. Nici nu mi-am închipuit că vor veni atât de mulţi. Mulţumesc liderilor comunităţii rrome pentru că s-au implicat real, pentru că au răspuns acestei solicitări civice”, a menţionat Liviu Harbuz.

000

„Aş aduce aminte autorităţilor publice locale că avem o Lege, 416 din 2001, care se referă la ajutorul social şi care obligă Primăria şi Consiliul Local la realizarea unui raport în bază căruia aceşti beneficiari ai legii şi ai ajutorului social să fie implicaţi în rezolvarea problemelor comunităţii. Acest lucrur nu se întâmplă dar iată că astăzi, în baza unei acţiuni de voluntariat, lucrurile au mers bine şi cei de aici sunt un exemplu pentru cei care, într-adevăt, vor să facă ceva pentru comunitate”, a mai punctat deputatul Harbuz.

„Facem curat. Să fie frumos! Suntem 53 de oameni din etnia noastră. Da, este foarte important ca şi rromii să fie implicaţi în astfel de acţiuni. În comunitatea noastră ţigănească. toţi ţiganii noştri sunt foarte muncitori. Dacă ar fi mai multe locuri de muncă pentru rromi ar fi mai bine, că asta vor toţi rromii, să aibă unde munci. Majoritatea rromilor prezenţi la această acţiune sunt din Dărmăneşti şi Ciritei„, a spus unul din liderii rromilor, Dragoş Stănescu.

Nu au lipsit nici situaţiile amuzante sau interesante. „Majoritatea rromilor implicaţi nu stau în această zonă şi, la un moment dat, a fost o situaţie amuzantă când s-au întâlnit cei din acţiune cu cei care stau în zonă şi – eu nu am înţeles foarte mult pentru că vorbeau în limba romanes – şi cei cu sacii de gunoi au început să-i înjure pe ceilalţi, „Băi, de ce aţi făcut mizeria asta, că uite că noi acum strângem gunoiul vostru. Acest episod confirmă încă o dată ce vă spuneam, cât de important este aspectul educativ într-o astfel de acţiune”, a relatat Harbuz.

D.V.

cop harbuz cuiejdi

Comentarii Facebook

6 thoughts on “Harbuz a scos rromii la curăţenie pe malurile Cuiejdiului!

  1. Foarte bine ca a avut cineva initiativa sa-i scoata la munca. Dar de ce nu ii scot altii ca sa nu mai fie loc de interpretari! Daca ii pui la munca nu este bine, daca nu-i pui la munca iar nu este bine!! Mofturosi concetateni!

  2. Pingback: La Piatra Neamt ciolanul e ispititor: a inceput deja campania electorala! Din ce bani? | tinutulneamtuluiblog

Lasă un răspuns