Harabagiu s-a sacrificat ca să fie în echipă și în poză cu prefectul Soroceanu! „Câte propuneri au fost! Câți prieteni m-au vrut lângă ei!…”

Ex-jurnalistul George Harabagiu s-a sacrificat și a renunțat la alte proiecte și oferte pentru a face parte din echipa Prefectului Daniela Soroceanu și pentru a pune umărul într-o bătălie foarte importantă a cărui vârf de lance este chiar reprezentanta (apolitică!) a Guvernului în teritoriu – aceste informații sunt făcute publice chiar de Harabagiu, într-o postare și în comentariile aferente.

Postarea este de fapt share-ul dat unei fotografii postate pe facebook de prefectul Daniela Soroceanu în care, pe un fundal negru, aceasta apare flancată de cei 6 angajați din Prefectură care par a fi un fel de echipă de spartani (cu hastaguri originale #DoarUnitiSuntemOForta #EchipaCareInvinge care duc cu gândul la orice numai la o instituție apolitică nu).

Atitudinea marțială a angajaților (mână în șold, mână în buzunar, mâini la spate), ținutele lor de culoare neagră, fundalul tip „drama” sunt completate de privirea foarte fermă a Prefectului Soroceanu care ține mâinile împreunate în față (fix ca Harabagiu).

Trecutul îndepărtat controversat al lui Harabagiu dar și faptele lui de glorie mai recente (episodul cu huiduieli mutate, pueril, pe facebook de la primarul Firea la sportiva Halep) au stârnit, prin această fotografie, diverse comentarii deja pe facebook. Nu tocmai apreciative pentru Daniela Soroceanu care, în acest fel, își leagă imaginea de cea a lui Harabagiu (care cu ani în urmă îi jura credință veșnică lui Gheorghe Ștefan ca apoi să se laude că l-a „încondeiat” la DNA.

De fapt, și textul din postarea de bază a lui Harabagiu nu diferă – ca ton, ode, epitete etc – de ceea ce spunea cu ani în urmă despre Ștefan, singura diferență fiind că acum destinatarul „scamelor” în exces este altă persoană: <<Astazi pentru mine, ÎNCEPE UN NOU CAPITOL ❗️Este o ONOARE si un PRIVILEGIU , sa fac parte din ECHIPA CARE VA INVINGE ❗️Oameni minunați , care “trag “toti pentru aceeași cauza : SUPREMAȚIA LEGII ! O echipa condusă de unul dintre cei mai drepti , sufletisti si performanți PREFECȚI din tara : Daniela Soroceanu , Prefectul Județului Neamț ! O FEMEIE adevarata si un suflet DEOSEBIT ❗️>>.

Pledoaria lui Harabagiu nu se oprește aici. În comentarii el împletește în stilul său inconfundabil omagiile pentru prefect cu anunțarea unei bătălii foarte importante, într-un limbaj de la cursurile motivaționale de factură ieftină. „Bătălie”, „prima etapa dintr-un proiect…”, „echipă”, „vom învinge”, „trebuie acționat”, „cred cu tărie” și alte asemenea șabloane goale de informație par decupate fie dintr-o oră de rugăciune comună cu un Guru suprem, fie dintr-un clip motivațional cu melodia de la „Războiul Stelelor” sau „Pirații din Caraibe” pe fundal.

Evident că asemenea mesaje fără conținut concret nu pot decât să alimenteze speculații care să alimenteze golul de informație certă, una dintre variante fiind cea anunțată de luni bune de Vestea, conform căruia Daniela Soroceanu ar putea fi un candidat potențial pentru funcția de primar de Piatra Neamț.

În același stil personal, Harabagiu scapă și câteva informații din care cei care îl urmăresc ar putea deduce că el s-a sacrificat venind în echipa Prefectului Soroceanu, pentru că – nu-i așa? – avea atâtea oferte sau proiecte pe care le-a refuzat ca să întărească grupul care acționează sub flamurile #DoarUnitiSuntemOForta #EchipaCareInvinge.

<<Las deoparte cei 23 de ani de presa de investigatie . Las deoparte , consultanta media , PR – ul , know how- ul>>, <<Stii cite propuneri au fost. Citi prieteni m- au vrut linga ei>> – le răspunde Harabagiu, în comentarii, fanilor lui care par a fi, majoritar, din fosta echipă de postaci PSD național.

Cititi mai jos câteva fragmente din aceste comentarii scrise de Harabagiu.

Aici este vorba de o echipa “ la fel de adevarata “, prietene . Echipa unei “doamne de fier” ! Prefectul județului Neamț , Daniela Soroceanu ❗️Alături de oameni foarte dragi mie.. cu care am lucrat ani buni . Este o FEMEIE DE TOATA ISPRAVA , un MARE CARACTER si un suflet .. DEOSEBIT ❗️

M- a uimit determinarea acestei FEMEI ! Trebuie sa recunosc , ca nu mi- am putut închipui NICIODATA , ca un astfel de OM .. poate fi atit de determinat. Ma cunosti bine , prietene . Stii bine , cum gindesc … Dar cel mai mult m- a impresionat SPIRITUL DE ECHIPA ❗️O echipa care VA INVINGE ! Care va confirma ❗️

Competiția conduce la PROGRES ❗️Stiu ca multi prieteni de ai nostrii , vor fi mihniti ca am ramas acasa ! Dar cind am trăit SPIRITUL acestei echipe .. Am inteles , ca “ nu aduce anul “ cit aduce ceasul “.. Asa a fost sa fie ! Si sunt MINDRU DE ASTA ❗️

 scumpa ! Iti multumesc din inima pentru vorbele frumoase . Stii bine , ca sunt un om riguros . Si ca CEEA CE URMEAZA , VA FI ( cu adevarat ) WOW ❗️Nu am nici un merit pentru aceasta prima etapa ! Meritul TOTAL apartine ECHIPEI si celei care o conduce ❗️Multumesc … Te prețuiesc , draga mea 🌹🌹🌹

E prima ETAPA ❗️Dintr- un proiect foarte serios .

Dam inainte ❗️MOBILIZARE si DISCIPLINA 

Ca sa fiu foarte exact , acest proiect este unul extrem de ambițios . Va stirni o adevarata “ furtuna “. Dupa cum ma stii.. sunt un OM ASUMAT ❗️Tehnic si realist , sunt in imposibilitatea de a ma mai gindi la vreo candidatura. Cel putin in 2019. Rațiunile sint multiple. Nu vreau sa gindesc prea departe .. Sunt “ prins “ in aceasta ECHIPA adevarata . Sincer, ma regăsesc in ea ! Tu stii mai bine, ceea ce putin stiu.. CRED cu tărie , ca trebuie ACTIONAT CONCRET si IMEDIAT ❗️Iar Prefectul de Neamț , Daniela Soroceanu este DETERMINATA sa FACA ❗️Stii cite propuneri au fost. Citi prieteni m- au vrut linga ei. Dar ( cel putin ACUM si AICI ) simt ca TREBUIE sa fac .. ceea ce bine stii .. Ce o fi mai tirziu, vom VEDEA ❗️La multi ani , draga mea.. Te pretuiesc ! 🌹🌹🌹

Sunt un soldat disciplinat ! Si imi iubesc echipa care “ m- a adoptat “! Ce o fi , mai incolo.. Vom vedea ! Important este SA DAM INAINTE ❗️Nu vreau functii si nici avantaje ! VREAU RESPECT pt ceea ce FAC ! Iar aici SUNT RESPECTAT ❗️Consider ca e PERFECT , ASA ❗️

Fii pe faza .. Urmeaza .. ADEVĂRURI ❗️Asa cum ma stii ! Oamenii dragi mie ( stii despre cine vorbesc ) asteapta CONCRETUL ! Iti promit ca va veni! 😉

Ce pot sa spun este ca ( mai presus de orice ) ESTE UN CAMARAD ADEVARAT ❗️Nu isi lasa oamenii in “ spate “. De ce am facut pasul asta ? O sa ma intrebi .. Pentru ca MERITA ❗️Las deoparte cei 23 de ani de presa de investigatie . Las deoparte , consultanta media , PR – ul , know how- ul , tot.. Judec simplist .. dar sincer ! Sunt un tip extrem de .. “ ciudat “. Daca am un obiectiv , pot fi .. zugrav , instalator , șofer, frizer .. etc . Intru foarte bine in personaj . Si cind lumea se obișnuiește cu “ rolul “ ( il schimb întotdeauna ) . ASTA PENTRU CA MAI CONȚIN CEVA ❗️Ei.. prietene , de la acel “ceva “ începe TOTUL ! 😉

Indirect, toate mesajele lui Harabagiu (care pot fi etichetate oricum, de la „loialitate” la „scenarită”, de la „motivaționale” la „mangleală”) par fi susținute și de textul ales de Daniela Soroceanu prin citatul alăturat fotografiei postată pe facebook pe 8 martie: „Dacă vrei să ți se spună ceva, vorbește cu un bărbat. Dacă vrei să se facă ceva, vorbește cu o FEMEIE!” (Margaret Thatcher).

După cum remarcați în rândurile de mai sus, acest articol din Vestea doar a relatat fapte și a citat mesaje, evitând emiterea de sentințe sau de judecăți de valoare. În final însă, nuanțăm și reafirmăm că această campanie de imagine dedicată (aparent?) Danielei Soroceanu este departe, foarte departe de a-i face un bine actualului prefect. Chiar și în condițiile în care Daniela Soroceanu ar lua în calcul o eventuală candidatură (la alegerile locale sau altfel), strategia, imaginile și mesajele de acest tip nu au decât un evident efect de bumerang.

Cât privește încrederea volatilă a lui Harabagiu în stăpâni mai vechi sau mai noi, amintim doar câteva dintre tulburătoarele reevaluări pe care acesta le-a făcut de-a lungul vremii:

-2003: Harabagiu îi jura credință veșnică lui Petru Frăsilă (care îl angajase într-un moment dificil din viața lui Norocel). Odată trecut în tabăra lui Gheorghe Ștefan (țintă pentru Frăsilă), Harabagiu ștergea pe jos, în direct și în exclusivitate, cu Frăsilă…
-2004: Harabagiu ajunge la Televiziunea 1TV a lui Ștefan, înainte de alegerile la care Pinalti avea să câștige primul mandat. După ani și ani, Harabagiu spune pe facebook și la TV cum el știe drumul la DNA (sugerând că l-a turnat – pardon, că a dat declarații acuzatoare – pe fostul stăpân).
– În anii de glorie de sub Pinalti, pe vremea când Cristian Liciu era la PNG-ul lui Gigi Becali, Harabagiu avea discuții foarte interesante cu acesta, în care spunea cum el, Harabagiu, poate fi strategul care să împartă puterea în Neamț, în Moldova etc între Ștefan și Liciu. La scurt timp (Liciu intrase nu doar în PSD ci și în conflict deschis cu Ștefan), Harabagiu amenința cu dezvăluiri, dosare mai vechi pe Liciu. Liciu nu se lasă și contraatacă cu înregistrarea audio halucinantă a discuției dintre ei doi în care Harabagiu ba oferea Putere (așa, ca pe un kil de ceapă la piață), ba îl lăuda, ba îl înjura pe Pinalti. În doar câteva ore, din cauza acelei înregistrări, Harabagiu era demis de la 1 TV (unde avea să se întoarcă peste câțiva ani…)
-2018, considerat drept un fel de strateg al gherilei digitale de la PSD central, Harabagiu apare în diverse imagini în spatele Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei. Are și mesaje publice pe net în care îi închină ode (precum cele, acum, pentru Soroceanu) celei despre care se spune că îl plătea la acel moment. Pe 12 iunie 2018 are loc momentul în care Gabriela Firea este huiduită de mii de oameni pe Național Arena (la prezentarea unei cupe de către jucătoarea de tenis Simona Halep) și, instant, netul este invadat de o făcură mizerabilă prin care, în montajul video, huiduielile au fost mutate de pe Firea pe Halep. Victor Ponta indică numele „Harabagiu”, Firea cere ștergerea clipului manipulator, iar Dragnea spune că îl trimite la plimbare pe fostul jurnalist nemțean.
La scurt timp, când relațiile dintre Firea (care îl plătea) și PSD se răcesc, evident că Harabagiu a șters pe jos și cu aceasta.

Toate aceste informații pot fi susținute cu probe indubitabile iar dacă cineva va nega măcar o virgulă, Vestea va reveni cu câte un articol pentru fiecare moment de tip „dragoste cu năbădăi politician – consultant, PR”.

Pentru cei care cunosc și aceste episoade (dar și altele, cel puțin încă pe atâtea), întrebarea nu este DACĂ se va detona Harabagiu cu dezvăluiri și acuze despre noii lui „clienți”. Ci CÂND?

Pentru că folosind „forță”, „echipă”, „drept”, „sufletist”, „victorie” le-a cules scame și celor pe care i-a slujit până să-i „ardă” inclusiv la DNA, cum singur s-a lăudat.

D.V.

Nota Bene: Dintr-un ipotetic volum de „Memorii”
„Nu am văzut emisiunea în care, la postul lui Petrică Frăsilă era detonată înregistrarea discuției dintre Liciu și Harabagiu. Dar în următoarea oră am primit numeroase telefoane de la diverse cunoștințe care mi-au povestit ce au auzit. Chiar de la apropiați ai lui Ștefan (unii sunt și acum, după atâția ani, în diverse funcții importante) care încercau ca prin discuția cu mine să se lămurească dacă ei sunt nebuni considerând că Harabagiu este atât de toxic pentru bossul suprem de atunci din Neamț. Lucram în presa scrisă dar aveam și o emisiune săptămânală la 1 TV așa că m-au sunat colegi de breaslă și de acolo. Cel mai revoltat era unul care făcea și muncă de teren dar era și moderator de emisiune care mi-a zis că dacă Harabagiu nu e dat afară își dă el demisia și poate și alții. Discuția cu acesta a avut loc pe când eram în mașină, pe dealurile dintre Crăcăuani și Bălțătești, în drum spre Tîrgu Neamț… Înregistrarea era – la scurt timp am ascultat-o, ba am și văzut și înregistrarea emisiunii – de tipul Black Out, nu lăsa loc de nicio îndoială”

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Harabagiu s-a sacrificat ca să fie în echipă și în poză cu prefectul Soroceanu! „Câte propuneri au fost! Câți prieteni m-au vrut lângă ei!…”

  1. Lingaul nr 1 in judetul Neamt. La pupat in cu pe Pinalty, acum il linge pe Dragnea , Arseni & comp. Sunt tare curios după alegeri ce ” bucuțe” noi vor apărea?

Lasă un răspuns