Harabagiu acuză: “Hakerii au vrut să-mi intre în laptop şi în toate dispozitivele legate la net!”

George Harabagiu a fost ţinta unui atac cibernetic – asta susţine realizatorul de la Tele M Neamţ, invocând un incident care ar fi avut loc aseară.

Din ce spune Harabagiu, acesta era acasă, pe laptop, unde urmărea o transmisie, moment în care a primit mai multe avertizări că un terţ ar încerca să intre în baza de date. Probabil că avertizările respective erau fie de la antivirus fie de la un alt program care detectase „musafirul”. „Am urmat indicaţiile tehnice de deconectare a dispozitivului şi a ruterului pentru că în care mai era un calculator şi două telefoane cuplate la aceeaşi sursă de net. Nu au apucat să-mi şteargă nimic”, spune Harabagiu care a adăugat şi faptul că în laptopul respectiv avea multe informaţii preţioase.

Rămâne de văzut dacă realizatorul tv a fost ţintă cu dedicaţie a respectivului atac sau una din milioanele care zilnic sunt testate de tinerii cu aptitudini de prin Pakistan, India etc. Probabil că un specialist în securitate cibernetică i-ar putea defini mai exact lui Harabagiu detaliile acţiunii.

Coincidenţa face ca, în urmă cu câteva zile, dintr-o debara aflată în exteriorul apartamentului în care locuieşte, să-i fi dispărut aceluiaşi Harabagiu un calculator pe care nu-l mai foloseşte în mod uzual. De data asta nu a mai fost vorba de hakeri ci de spărgători neaoşi, după cum precizează cel care a devenit la rândul lui „Ţintă”.

D.V.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Harabagiu acuză: “Hakerii au vrut să-mi intre în laptop şi în toate dispozitivele legate la net!”

  1. tu’s dai sama!!! primul (si singurul) nemtean atacat… altul ca dansu’ nu-i!!!

  2. Poate au vrut sa va intre in constiinta dar cand au vazut cat este de ,,virusata,, au luat-o la fuga saracii hakeri , de frica sa nu fie contaminati ….

  3. I-auzi! Cica povestea ar fi inventata pentru a ascunde faptul ca zilele trecute i-au calcat mascatii la televiziunea obscura unde vorbeste singur.

Lasă un răspuns