Hanganu, patetic şi ridicol: Îmi fac datoria ca membru PSD!

hanganu coperta

Unele personaje din politica şi administraţia nemţeană ajung la un grad de patetism ieftin cu care, în loc să convingă, reuşesc doar să se dea în spectacol.

Un astfel de episod l-a avut luni ca personaj principal pe pensionarul fost şi actual consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ, Mihai Hanganu.

Prezent la conferinţa de presă în care preşedintele interimar Constantin Iacoban a prezentat actuala formulă a Cabinetului, la momentul în care discuţia a ajuns la subiectul “filiere şi simpatii politice”, fostul activist PCR (secretar organizatoric al Comitetului Judeţean de Partid Neamţ, până în 1989), Mihai Hanganu a încercat să transmită un mesaj de loialitate PSD care i-a umplut de zâmbete şi hohote pe cei prezenţi (conducerea CJ Neamţ, membri Cabinet Preşedinte, jurnalişti).

Într-un mioritic stil “batman!, batman!”, Hanganu şi-a dus patetica predică mai departe, spre hazul general al celor prezenţi.

O parte a spumosului dialog a sunat cam aşa:

Mihai Hanganu – Îmi fac datoria ca membru PSD. N-am încercat niciodată să obţin funcţii. Dac-am avut-o, în momentul în care am venit consilier, m-am dat deoparte…
C-tin Iacoban – (către Manoliu) O mai plătit cotizaţia?… (către Hanganu) Cotizaţia, aţi plătit?…
Mihai Hanganu – Plătesc cotizaţia, plătesc cotizaţia, nicio problemă. Sunt în termen cu toate chestiunile astea…
C-tin Iacoban – Puteţi veni la UNPR. Noi nu luăm cotizaţie… (în toată această discuţie, Iacoban – ca şi ceilalţi de la masă sau din presă – râdea de nu mai putea)

Preşedintele Iacoban l-a tachinat în continuare, întrebându-l dacă a mai fost la “vreo şedinţă, vreo chermeză de partid”.

Una peste alta, felul în care consilierul lui Culiţă Tărâţă, reconvertit în consilier al lui Constatin Iacoban, acuzat prin 2012 de către social-democraţi de lipsă de fair-play, clama luni dragostea sa pentru social-democraţi demonstrează, încă o dată, talentul de Hopa Mitică al unor foşti activişti PCR.

hanganu cvCV-ul lui Hanganu (vezi foto), invocat recent într-un articol semnat de gazetarul Nicolae Sava, punctează cariera postrevoluţionară a absolventului de “Ştefan Gheorghiu”.

Funcţiile de conducere de după 1990, nu puteau fi obţinute fără sprijin politic (FSN-PDSR-PSD). Numai că, în 2012 (între alegerile locale şi parlamentare), Hanganu – fost până atunci chiar preşedinte al Organizaţiei de Pensionari PSD Piatra Neamţ – trece la Cabinetul lui Culiţă Tărâţă, UNPR-istul care în alianţă cu PDL şi PNTCD câştigase şefia CJ Neamţ în detrimentul USL, alianţă formată din PNL şi… PSD. O astfel de “premiere” a unui adversar politic de către Tărâţă a fost comentată, la acel moment, în fel şi chip şi, ca fapt divers, acum conduce altcineva respectiva organizaţie de pensionari.

Iar felul în care se asortează eticheta de „omul lui Tărâţă” (în condiţiile în care defunctul preşedinte CJ a atacat puternic, în ultimul an, reprezentanţi de seamă ai PSD Neamţ) cu declaraţia de dragoste faţă de organizaţia social-democrată, declaraţie făcută acum, când Tărâţă nu mai e, ţine, probabil, de cursurile de la Şcoala Vieţii abil împletite cu deprinderile căpătate la „Ştefan Gheorghiu”.

Daniel VINCA

 

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Hanganu, patetic şi ridicol: Îmi fac datoria ca membru PSD!

  1. E ciudat cum de a rezistat domnul Hanganu in to ate functiile bugetare din ultimii 25 de ani..si inainte.Secretul sa fie ca are grade de turnator?Cam tot timpul sta cu capul plecat sa fie din cauza ca se simte vinovat sau ascunde ceva?

Lasă un răspuns