Hai la Târgul de Carte!


De vineri până duminică, Piatra Neamț găzduiește o nouă ediție a Târgului de Carte – LIBRIS. Amplasat în Parcul Central din Piatra Neamț, târgul reunește edituri din centre universitare și din alte orașe importante din România și oferă publicului o gamă diversă de cărți. De la beletristică (autori consacrați sau nume noi care dau peste cap topuri contemporane) la carte tehnică, de la manuale și culegeri la volume cu informații utile…

Deschiderea evenimentului a fost oficiată de Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și de primarul Dragoș Chitic.

Cei doi amfitrioni au rostit și scurte cuvântări. “Acesta este unul dintre târgurile la care vin cu cea mai mare plăcere și am constatat faptul că în Piatra-Neamț s-au dezvoltat și au crescut ca număr activitățile din zona culturală. Este și o dorință a mea, ca primar; am încurajat acest lucru și mă bucur că oamenii de cultură din Piatra-Neamț au înțeles deschiderea administrației locale spre încurajarea și susținerea culturii.
Felicit Camera de Comerț și Industrie Neamț pentru faptul că acum 9 ani au reușit să readucă o tradiție în Piatra-Neamț și pentru faptul că au muncit ca an de an să beneficiem de acest târg de carte la începutul anului școlar”.

Mihai Apopii a punctat rolul hotărâtor pe care lectura și educația îl au în formarea oamenilor. „Este o manifestare de suflet, este cel mai nobil târg pe care Camera de Comerț îl organizează. Nu că celelalte târguri nu sunt importante, dar acesta, dedicat cărții, e unul care construiește în oameni și în generația de mâine”, a declarat președintele Camerei de Comerț.

V.N.
foto – facebook

One thought on “Hai la Târgul de Carte!

  1. Chitic şi Apopii să deschidă târguri de carte după ce vor ieşi de la răcoare. Asta, dacă vor avea în palmares două, trei cărți scrise.

Lasă un răspuns