„Hai cu noi la școală”, pentru copiii cu posibilități limitate

Cu doar o săptămână înainte ca școlile să-și deschidă porțile în întreg județul, cel puțin 25 de copii cu posibilități financiare limitate vor beneficia de „trusoul școlarului”. La început de an şcolar, voluntarii își propun să aducă un zâmbet pe chipul copiilor, oferindu-le motivarea de a considera școala un loc în care se pot simți în siguranță, un loc în care sunt așteptați, sprijiniți și iubiți.
Inspectoratul Școlar Județean Neamț propune şi pentru acest nou început de an școlar, continuarea activităților de voluntariat din cadrul proiectului „Fii voluntar în prima zi de școală”, prin campania „Hai cu noi la școală”, informează un comunicat de presă remis de instituția menționată.
Este o acțiune ce se dorește a deveni perenă, bază pentru dezvoltarea unui parteneriat real și activ cu unităţile şcolare și cu partenerii tradiționali ai educației. Scopul acțiunii este acela de a promova voluntariatul în rândul colegilor profesori, a reprezentanţilor comunităţilor locale și a managerilor, prin implicarea  acestora în identificarea și sprijinirea copiilor ce provin din medii defavorizate social”, precizează prof. Elena Preda, purtător de cuvânt al ISJ Neamț. „Invităm potenţialii voluntari să ni se alăture în această campanie şi, în prima zi de şcoală, să păşească pragul școlilor, împreună cu un copil pe care îl sprijină. Ar fi încă o dovadă că ne pasă de copiii care se află în situații speciale și nu frecventează şcoala din cauza sărăciei, a lipsei de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite”, mai spune prof. Preda.
Acțiunea este dedicată, deopotrivă, tuturor celor care doresc să aducă un zâmbet pe fața copiilor ce provin din familii cu posibilități materiale modeste, iar campania va fi promovată în toate școlile din județ.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns